Αρχική Διάφορα Δεύτερο Museum Sleepover στο Ίδρυμα Θεοχαράκη (18/2)

Δεύτερο Museum Sleepover στο Ίδρυμα Θεοχαράκη (18/2)

Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου το Ίδρυμα Β.Μ. Θεοχαράκη ανοίγει τις πόρτες του για να φιλοξενήσει παιδιά ηλικίας 8-12 ετών μαζί με τους γονείς τους, προκειμένου να βιώσουν μία μοναδική νυχτερινή εμπειρία, περιτριγυρισμένα από πολύτιμα έργα τέχνης, στο πλαίσιο της έκθεσης "Μεγάλοι Ρώσοι Ζωγράφοι 1920-2010". Οι μικροί εξερευνητές ξεναγούνται στην έκθεση, συμμετέχουν σε ειδικά σχεδιασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα από μουσειοπαιδαγωγούς, δειπνούν, διανυκτερεύουν και παίρνουν το πρωινό τους στο Ίδρυμα Β. &Μ. Θεοχαράκη.

Το πρόγραμμα ξεκινάει στις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου, 18 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου στις 10 το πρωί.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα:

18:00-18:30: Προσέλευση και συγκέντρωση των παιδιών με τους γονείς τους στην υποδοχή του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη.

18:30-19:30: Ξενάγηση στην έκθεση Μεγάλοι Ρώσοι Ζωγράφοι 1920-2010 από την Κάτια Παπασπηλιοπούλου και τη Μαρία Παυλίδη. Τα παιδιά ανακαλύπτουν τα έργα των Ρώσων ζωγράφων και την πόλη της Αγίας Πετρούπολης, μυούνται στο ευρύ φάσμα των θεματικών, στις ιδιαιτερότητες της σύνθεσης, αλλά και τη σημασία του χρώματος, συγκρίνοντας τα με τον ευρωπαϊκό Μοντερνισμό και τη σύγχρονη τέχνη.

19:30-20:00: Εικαστική δραστηριότητα με την Κάτια Παπασπηλιοπούλου: Τα παιδιά καλούνται να δημιουργήσουν το δικό τους έργο αντλώντας έμπνευση από τη χρωματική παλέτα των Ρώσων ζωγράφων.

20:00-21:00: Παίζω με τις τέχνες με αφορμή μια έκθεση ζωγραφικής από την Αγία Πετρούπολη: Τα παιδιά με την καθοδήγηση του Παναγιώτη Τσιρίδη, μουσικοπαιδαγωγού, μπορούν να παίξουν και να αυτοσχεδιάσουν με τη μουσική εξερευνώντας ταυτόχρονα την ποίηση και τα έργα ζωγραφικής.

21:00-22:00: Δείπνο στο Café Merlin.

22:00-22:30: Προετοιμασία για διανυκτέρευση στους εκθεσιακούς χώρους.

08:30: Εγερτήριο και προετοιμασία για πρωινό.

09:00-10:00: Πρωινό στο Café Merlin.

Χρήσιμες πληροφορίες

Τα παιδιά και οι γονείς τους θα πρέπει να έχουν μαζί τους κατά τη διάρκεια της παραμονής τους ζεστά και άνετα ρούχα, σεντόνια, πάπλωμα, παντόφλες, οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, φακό, ενώ θα τους προσφερθούν στρώματα, μαξιλάρια και πετσέτες, ευγενική χορηγία της Media Strom, καθώς και δείπνο και πρωινό. Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Για να εξασφαλισθεί η συμμετοχή σας θα πρέπει να συμπληρωθεί η σχετική αίτηση και να αποσταλεί με e-mail: hkatharakis@theocharakis-foundation.gr ή με fax: 210-3611349, να έχει γίνει προπληρωμή και να υπογραφεί σχετική υπεύθυνη δήλωση. Την αίτηση μπορείτε να βρείτε εδώ.

Κόστος συμμετοχής: 100 € για ένα παιδί συνοδευόμενο από ένα γονέα (περιλαμβάνονται ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, δείπνο, πρωινό και δώρα-έκπληξη)

Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β.&M. Θεοχαράκη

Βασ. Σοφίας 9 & Μέρλιν 1 Αθήνα,


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.