Αρχική InfoSchool Δημοτικό Δηλώσατε συμμετοχή στο διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής;

Δηλώσατε συμμετοχή στο διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής;

Για μία ακόμα φορά ο σύνδεσμος "Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας" οργανώνει τον Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής, που έχει γίνει πια θεσμός. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας δημοτικού σχολείου. Η ανταπόκριση των νησιών και των μικρών παράκτιων πόλεων είναι κάθε χρόνο και μεγαλύτερη και αυτό δείχνει την ανάγκη των παιδιών να εκφράζονται με καλλιτεχνικούς τρόπους.Το φετινό θέμα του διαγωνισμού είναι "Επαγγέλματα και Ασχολίες του τόπου μου άλλοτε και τώρα".

Τα παραδοσιακά επαγγέλματα έχουν σχεδόν εξαφανιστεί και όσα εξακολουθούν να υπάρχουν στις μέρες μας, και αυτά, φθίνουν συνεχώς. Ωστόσο η αξία του χειροποίητου είδους που κρύβει πάντοτε την σοφία αλλά και την επιδεξιότητα του δημιουργού, θα έχει για πολλούς ανθρώπους μία ιδιαίτερη σημασία και ομορφιά. Κάποια από τα επαγγέλματα αυτά που ασκήθηκαν ή εξακολουθούν να ασκούνται στην Ελλάδα είναι τα εξής: Καλαθάς, πανεράς, βαρελοποιός, σιδηρουργός-πεταλωτής-χαλκουργός, φαναρτζής, καλαϊτζής (επικασσιτερωτής, δηλαδή αυτός που περνούσε τα χάλκινα-μπακιρένια είδη με στρώμα κασσίτερου για να τα κάνει ασφαλή για την απόθεση τροφής), σαγματοποιός (κατασκευαστής σαμαριών), παπουτσής, ταμπάκης (επεξεργαστής δέρματος), χρυσικός (κατασκευαστής πολύτιμων ειδών από χρυσό, ασήμι κ.λπ.), παπλωματάς, ψαράς, καραβομαραγκός, ξυλογλύπτης-μαραγκός, κεραμίστας, βαφέας-μπογιατζής, μαρμαράς, πετράς, τουβλατζής, καρβουνιάρης, κεροπλάστης, βοσκός, κατασκευαστής κουδουνιών, κατασκευαστής καμινιού-Ασβεστάς, κατασκευαστής στιβανιών, μαχαιροποιός, κατασκευαστής λύρας (Κρήτη), ντενεκετζής, μουσικός, ζωγράφος, αμπελουργός, μυλωνάς (κατασκευαστής μύλων), αρτοποιός, παρασκευαστής ρακής, γεωργός, βοσκός, μελισσοκόμος, ελαιοκόμος, κυνηγός, ράφτης, ζαχαροπλάστης, κεντήστρα, υφάντρα, κατασκευάστρια δαντέλας με το κοπανέλλι.

Υπενθυμίζουμε ότι οι διαστάσεις των έργων πρέπει να είναι 30 x 50 εκ. και η τεχνική να είναι αποκλειστικά η ζωγραφική (όχι κολλάζ ή κάτι άλλο). Επίσης ότι στην πίσω πλευρά κάθε ζωγραφιάς θα πρέπει να είναι γραμμένο με μολύβι το όνομα του παιδιού, η ηλικία του, το σχολείο και η τάξη του. Ακόμα, έναν τίτλο που να διευκρινίζει τι αντιπροσωπεύει η ζωγραφιά, ποια τέχνη ή ασχολία απεικονίζει και αν εξασκείται ακόμα και σήμερα. Η μπροστινή πλευρά θα περιέχει μόνο την εικόνα, χωρίς κείμενο! Οι όροι αυτοί είναι η προϋπόθεση για να συμμετέχουν τα έργα στον Διαγωνισμό.

Τα έργα θα πρέπει να έχουν σταλεί μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2013 στην διεύθυνση: Οι φίλοι του ελληνικού νησιού και της θάλασσας Αλεξανδρουπόλεως 23 11527 Αθήνα

Η κριτική επιτροπή θα αποτελείται και πάλι από καταξιωμένους καλλιτέχνες. Με μεγάλη ανυπομονησία περιμένουμε τα έργα των παιδιών, που κάθε φορά μας εκπλήσσουν με την πρωτοτυπία, την φαντασία, τα τολμηρά τους χρώματα.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην γραμματέα του Συνδέσμου, κυρία Μαρία Τσάλτα, τηλ. 2103252012, ώρες Τρίτη 10 π.μ. – 2 μ.μ. και Πέμπτη 4 μ.μ. - 8 μ.μ. ή στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση filoi@filoitounisiou.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter