Αρχική InfoSchool Γυμνάσιο Δηλώστε συμμετοχή στην "Ι’ Μαθητιάδα" στην Πρώτη Σερρών (11-15/5)

Δηλώστε συμμετοχή στην "Ι’ Μαθητιάδα" στην Πρώτη Σερρών (11-15/5)

Στην Πρώτη Σερρών, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Ν. Σερρών, θα διεξαχθεί η «Ι’ Μαθητιάδα» από 11 έως 15 Μαΐου υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και Δία Βίου Μάθησης. Η εκδήλωση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια «Πανελλήνια Μαθητική Ολυμπιάδα» καθώς είναι προσομοίωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Περιλαμβάνει τη διεξαγωγή 34 Ολυμπιακών αθλημάτων (138 τελικοί αγωνισμάτων), με τη συμμετοχή μαθητών Γυμνασίων από όλους τουςνομούςτης Ελλάδας καθώς και από σχολεία της ομογένειας του εξωτερικού από όλες τις ηπείρους.

Κάθε νομός εκπροσωπείται από ένα Γυμνάσιο. Παράλληλα με τους αγώνες διεξάγονται πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις, καθώς και δράσεις Παραολυμπιακών αγώνων απόαθλητές με αναπηρία. Για τους επισκέπτες υπάρχει και η δυνατότητα βιωματικής εμπειρίας των μαθητών και των θεατών σε Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά αθλήματα αλλά και σε πολιτιστικά δρώμενα. Τα συμμετέχοντα σχολεία έχουν στη διάθεσή τους ένα τουριστικό περίπτερο για να προβάλουν το Δήμο τους και το νομό τους. Οι χώροι αυτών των περιπτέρων όπως επίσης και και το «Παραολυμπιακό Πάρκο» είναι ανοικτοί και επισκέψιμοι καθ’ όλη τη διάρκεια της Μαθητιάδας. Οι μαθητές μένουν στο «Μαθητικό Χωριό», κάτι αντίστοιχο με το Ολυμπιακό χωριό. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η συνάντηση και η συμμετοχή μαθητών Γυμνασίου (αθλητών και μη), από όλα τα μέρη της Ελλάδας και γενικότερα όλο τον Ελληνισμό σε πολιτιστικά δρώμενα και αθλητικούς αγώνες χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης. Οι εκδηλώσεις συμπεριλαμβάνουν όλους όσους εμπλέκονται με την αγωγή και την εκπαίδευση και πιστεύουμε ότι εμπνέουν τους νέους της Ελλάδας στη διαμόρφωση της συμπεριφοράς τους σύμφωνα με τα πρότυπα των Ολυμπιακών Αξιών.

Τα σχολεία (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια) που επιθυμούν, μπορούν να επισκεφθούν την Πρώτη για τις εκδηλώσεις της Ι’ Πανελλήνιας Μαθητιάδας κατά τις ημέρες Σάββατο 12, Κυριακή 13, Δευτέρα 14 Μαΐου 2012 όπου τους δίνεται η δυνατότητα:

- Να επισκεφθούν όλους τους αγωνιστικούς χώρους, να παρακολουθήσουν τους αγώνες σε όλα τα γνωστά αλλά και στα μη διαδεδομένα αθλήματα και να συμμετέχουν σε δραστηριότητες Ολυμπιακών Αθλημάτων (π.χ. να δοκιμάσουν τοξοβολία ή να παίξουν χάντμπολ).
- Να συμμετέχουν σε δραστηριότητες Παραολυμπιακών Αθλημάτων και να επισκεφθούν το « Παραολυμπιακό Πάρκο ».
- Να συμμετέχουν σε πολιτιστικές δραστηριότητες (π.χ. ομαδική ζωγραφική).
- Να επισκεφθούν τις «Γωνιές Ελλάδας», που αποτελούν τα τουριστικά περίπτερα, των συμμετεχόντων Γυμνασίων όπου εκθέτουν τις ομορφιές και τα προϊόντα του τόπου τους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στο http://www.mathitiada.gr/Mathitiada.html


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.