Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης

Πλατεία Αγίου Νικολάου, Ελευθερούπολη | Τηλ. & Fax : 25920 22545 | Ιστοσελίδα: www.lib-elefth.gr

Η Βιβλιοθήκη της Ελευθερούπολης ιδρύθηκε το 1967 και στεγάστηκε σε κτίριο που προήλθε από δωρεά του ευεργέτη της πόλης Φρίξου Παπαχρηστίδη.
Στόχος της είναι η προώθηση του ενδιαφέροντος και της αγάπης για το βιβλίο στην περιφέρεια Αν. Μακεδονίας & Θράκης (Ν. Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας, Δράμας & Σερρών).

Η προσφορά της στην πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς καλύπτει σφαιρικά τις ανάγκες ενός αναγνωστικού κοινού που σήμερα αριθμεί πάνω από 4.000 μέλη.

Η Βιβλιοθήκη διαθέτει 120.000 τόμους βιβλίων, κάθε θεματικής κατηγορίας που παρακολουθούν την τρέχουσα εκδοτική κυκλοφορία, διαθέτει ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τη χρήση και προβολή του πλούσιου οπτικοακουστικού της υλικού (βιντεοκασέτες, CD-ROM, CD, DVD), καθώς και τμήμα περιοδικών με 75 επιλεγμένους τίτλους ποικίλης ύλης στη διάθεση του κοινού.

Ιδιαίτερα αξιόλογο και ενημερωμένο είναι το παιδικό & νηπιακό τμήμα της βιβλιοθήκης, το οποίο διαθέτει ειδικό αναγνωστήριο για τους μικρούς της φίλους, καθώς και χώρο προβολής εκπαιδευτικών βιντεοκασετών.