Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου "Ο Παλαμήδης"

Κωλέττη 3, Ναύπλιο | Τηλ.: 27520-25610, fax: 27520-27256 | Ιστοσελίδα: www.infolibraries.gr/nafplio

Η Βιβλιοθήκη μας ιδρύθηκε το 1951 από τον Προοδευτικό Σύλλογο Ναυπλίου ‘’Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ’’. Το 1952 με ενέργειες του Συλλόγου γίνεται Δημόσια και λειτουργεί ως Ν.Π.Δ.Δ. του Υπ. Εθν. Παιδείας και Θρησκευμάτων. Στις αρχές της λειτουργίας της, τα δύσκολα μεταπολεμικά χρόνια η βιβλιοθήκη μας γίνεται εστία πολιτισμού και πνευματικό κέντρο της πόλης. Οι 3.500 τόμοι που κατορθώνει να ταξινομήσει από τις προσφορές των συμπολιτών μας, βρίσκουν την ανταπόκριση του μαθητικού και πνευματικού κόσμου του Ναυπλίου.

Στις αίθουσές της πραγματοποιούνται πλείστες κατά καιρούς διαλέξεις, σεμινάρια, ημερίδες, διαγωνισμοί, συμπόσια, εκθέσεις ζωγραφικής και γλυπτικής. Από το βήμα της περνούν λόγιοι, συγγραφείς, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών. Στεγάζεται στο Νεοκλασικό κτίριο του παλιού παρθεναγωγείου Ναυπλίου, στη συμβολή των οδών Κωλέττη και Αμαλίας, στο κέντρο του Ναυπλίου. Μέσα στην πενηντάχρονη πορεία της έχει καταφέρει πολλά. Φιλοδοξεί όμως να προσφέρει ακόμη περισσότερα βελτιώνοντας συνεχώς τον τρόπο λειτουργίας της με την χρήση όσο το δυνατό περισσότερο των μέσων της σύγχρονης τεχνολογίας. Στόχος της είναι να κάνει όσο γίνεται πιο προσιτό το βιβλίο στο ευρύ κοινό κάνοντας την παρουσία της ζωντανή και ουσιαστική. Πιστεύει πως θα βοηθήσει και αυτή με το έργο της στη διατήρηση της πλούσιας πνευματικής μας κληρονομιάς και γενικότερα θα συμβάλει στην πολιτιστική και πνευματική ανάταση του τόπου μας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter