Αρχική InfoMommy Νέα Διάλεξη για γονείς σχετικά με την επίδραση της αφήγησης στο παιδί

Διάλεξη για γονείς σχετικά με την επίδραση της αφήγησης στο παιδί

Διάλεξη με θέμα «Ο συναρπαστικός κόσμος του παραμυθιού: ήρωες και μυθικά πλάσματα στη δημιουργική πορεία συγκρότησης του εαυτού» θα δώσει την Κυριακή 29 Ιανουαρίου και ώρα 12:30 η ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια Κατερίνα Μαγγανά στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η διάλεξη, που απευθύνεται σε ενήλικες, θα δοθεί στο πλαίσιο της έκθεσης «Μύθοι και Τέρατα» του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, η οποία φιλοξενείται στον «Ελληνικό Κόσμο».

Το παιδί διανύει σύνθετες διαδικασίες για να γίνει ο εαυτός του. Ο μεταβατικός χώρος της αφήγησης και του παραμυθιού είναι εξαιρετικά σημαντικός και παραγωγικός για την προσπάθεια αυτή και για τη διαμόρφωση του εσωτερικού του κόσμου. Πώς λειτουργούν τα παραμύθια; Ποια είναι η βαθύτερη ψυχοποιητική, αλλά και θεραπευτική τους λειτουργία; Τι ψυχικό υλικό διαχειρίζεται το παιδί μέσω των παραμυθιών, μέσω του μύθου; Γιατί θέλουν να τα ακούν ξανά και ξανά; Συμβολισμοί και αναπαραστάσεις των ηρώων, των τεράτων, των καλών και των κακών. Ποια είναι τα παραμύθια των ενηλίκων;


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.