Διάσημοι καλλιτέχνες λένε Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες… από τον ΙΑΝΟ στην Κιβωτό (28, 29, 31/12)

Ο Γιώργος Ανδρέου και η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Παντελής Θαλασσινός και η Ντίνα Κώνστα θα διαβάσουν παραμύθια και χριστουγεννιάτικες ιστορίες σε μικρά και… μεγάλα παιδιά! Σκοπός να συγκεντρωθούν χρήματα και δώρα για τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου.

Κάποια άλλα παιδιά, αυτά από το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης θα φτιάξουν το σκηνικό των εκδηλώσεων.

Από τις 12 με 1 το μεσημέρι, στο café του βιβλιοπωλείου IANOS (Σταδίου 24).

Παρασκευή 28/12: Γιώργος Ανδρέου – Ελένη Τσαλιγοπούλου
Σάββατο 29/12: Ελευθερία Αρβανιτάκη
Δευτέρα 31/12: Παντελής Θαλασσινός – Ντίνα Κώνστα

Κάθε γονιός που έρχεται στις εκδηλώσεις μας αγοράζει εισιτήριο των 5 ευρώ που διατίθεται απευθείας στην «Κιβωτό του Κόσμου».
Κάθε παιδί που μπαίνει στο χώρο των εκδηλώσεων δεν πληρώνει είσοδο αλλά φέρνει ένα δώρο για τα παιδιά της “Κιβωτού”. Χωρίς συγκεκριμένη περιγραφή ή οικονομική αξία. Ένα παιδί κάνει δώρο σε ένα άλλο παιδί. Έτσι απλά…

Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού, που δραστηριοποιείται πάνω στη μέριμνα παιδιών που ζούσαν σε συνθήκες παραμέλησης και εγκατάλειψης, χωρίς ιατρική φροντίδα, χωρίς μέλλον, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, και πολλά χωρίς γονείς.

“…Για μένα, πάντως, από τότε που έπαψα να είμαι παιδί, τα Χριστούγεννα είναι πάντα μνήμη. Μια γιορτή όπου επιστρέφω. Τα Χριστούγεννα, θυμάμαι – και την Πρωτοχρονιά, ελπίζω…” – Νίκος Δήμου

Ο Κωστής Μαραβέγιας από την πλευρά του ευχήθηκε: «Τα όνειρα τα παιδικά να γίνουν όνειρα αντρών και γυναικών βουτηγμένα σε σοκολάτα, μπιχλιμπίδια και ζαχαρωτά. Κι αυτή η ζωή να ξεχειλίζει από ευτυχία, αγάπη και υγεία. Σύνεση, μέτρο ως προς τη σκέψη και χείμαρρος-ωκεανός συναισθημάτων. Να είναι η ζωή ορόσημο και άστρο για τις επόμενες γενιές».

Η ιστοσελίδα της Κιβωτού του Κόσμου είναι www.kivotostoukosmou.org