Αρχική InfoBaby 12-36 μηνών Διαλέξτε τα κατάλληλα παιχνίδια για τα παιδιά

Διαλέξτε τα κατάλληλα παιχνίδια για τα παιδιά

Τα Χριστούγεννα αναμφίβολα είναι η αγαπημένη γιορτή των παιδιών, καθώς περιμένουν με ανυπομονησία τα δώρα τους, σαν αντάλλαγμα της καλής διαγωγής που επέδειξαν όλο το προηγούμενο διάστημα. Κι αν ο μύθος ότι τα δώρα τα φέρνει ο Αϊ-Βασίλης καλά κρατεί, δεν θα θέλετε να είστε σίγουροι ότι τα δώρα αυτά ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των λιλιπούτειων πρωταγωνιστών της ζωής σας;
Η ηλικία του παιδιού παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή του κατάλληλου παιχνιδιού καθώς σχετίζεται άμεσα την αντιληπτική ικανότητά του.
Για μωρά 6- 12 μηνών που μόλις έχουν αρχίσει να ανακαλύπτουν τους ήχους και τη μαγεία του κόσμου, μια καλή επιλογή θα ήταν παιχνίδια που βγάζουν μελωδίες, πάνινα βιβλία που εξασκούν την ακοή και την αφή, μπαλάκια με κουδουνάκια.
Για παιδιά 15- 24 μηνών που έχουν αρχίσει να αναπτύσσουν το χαρακτήρα τους και να παίζουν με τα πρώτα “μεγάλα” παιχνίδια, μπορείτε να αγοράσετε τουβλάκια για κατασκευές, κούκλες που δεν έχουν μικρά κομμάτια, αυτοκίνητα και φορτηγά, κουζινικά.
Τα παιδιά 2-3 ετών έχουν αναπτύξει την εξωστρέφειά τους και τους αρέσουν σετ αυτοκινήτων, είδη ζωγραφικής, παζλ λίγων κομματιών, κουκλόσπιτα, μαριονέτες, σφηνοτουβλάκια.
Από 4- 5 ετών το παιδί έχει αρχίσει να παρακολουθεί δειλά τα πρώτα του κινούμενα σχέδια στην τηλεόραση και σε DVD οπότε μια καλή λύση θα ήταν μια φιγούρα του αγαπημένου του ήρωα, ένα παζλ, παιχνίδια μνήμης και συνδυασμών.
Στην ηλικία 6-7 ετών, το παιδί έχοντας ξεκινήσει το δημοτικό επηρεάζεται άμεσα και καταλυτικά από τα συνομήλικα παιδιά και ζητάει όσα βλέπει να έχουν κι αυτά. Η κριτική του ικανότητα αναπτύσσεται συνεχώς και είναι ιδιαίτερα απαιτητικό. Εστιάζουμε σε παιχνίδια γνώσεων για την ηλικία του, σε κούκλες, παιχνίδι για τον υπολογιστή, ποδήλατο, πατίνι.
Από 8 έως 10 ετών, το παιδί θέλει να εκφράσει τη δημιουργικότητά του και ήδη έχει αρχίσει να κατασταλάζει αναφορικά με τα ενδιαφέροντα και τα χόμπι που το εκφράζουν. Έχοντας ως γνώμονα αυτό το κριτήριο, κάνουμε δώρο σχετικό με τα χόμπι του παιδιού. Βιβλία, μπάλες, Cds, επιτραπέζια παιχνίδια, είδη μοντελισμού, παιχνίδια για τον υπολογιστή και τις κονσόλες παιχνιδιών αποτελούν μια πρώτη γεύση για το πώς θα πρέπει να κινηθείτε.
Η τελευταία ηλικιακή ομάδα παιδιών είναι τα παιδιά 10 έως 12 ετών που βρίσκονται στο μεταίχμιο προεφηβικής και εφηβικής ηλικίας και είναι λίγο δύσκολο να πετύχουμε στον απόλυτο βαθμό τα γούστα τους. Μια δύσκολη φάση για το παιδί που προσπαθεί να ξεπεράσει το παιδικό στάδιο και να μπει ομαλά στην εφηβική ηλικία. Ξεφεύγουμε από τα κλασικά επιτραπέζια παιχνίδια και αναζητούμε πιο απαιτητικά παιχνίδια, αθλητικό εξοπλισμό, είδη σχεδίου και κατασκευής κοσμήματος, ηλεκτρονικά παιχνίδια, παζλ με χιλιάδες κομμάτια, καραόκε.
Την επόμενη φορά που θα πάτε στα μαγαζιά σπαταλήστε λίγο παραπάνω χρόνο για να βρείτε το σωστό παιχνίδι που γεμίσει χαρά τους μικρούς σας φίλους. Και μην ξεχνάτε δεν υπάρχει καλύτερη έμπρακτη απόδειξη για την επιτυχία του δώρου σας από ένα διάπλατο παιδικό χαμόγελο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.