Αρχική Διάφορα Διασκέδαση και παράδοση συνδυάζονται στον Ελληνικό Κόσμο (10-11/12)

Διασκέδαση και παράδοση συνδυάζονται στον Ελληνικό Κόσμο (10-11/12)

Ο «Ελληνικός Κόσμος» υποδέχεται κάθε Σάββατο, Κυριακή, αλλά και την περίοδο των Χριστουγέννων, όλα τα παιδιά, για να παίξουν, να μάθουν, να δημιουργήσουν και να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες!

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, οι μικροί μας φίλοι προσχολικής ηλικίας θα γνωρίσουν την παράδοση του τόπου μας μέσω του λαϊκού παραμθυιού «Ο ποντικός και η θυγατέρα του».Το παραμύθι «ζωντανεύει» με τη βοήθεια ποικίλων δραστηριοτήτων οι οποίες γίνονται αφορμή για δημιουργική έκφραση και πολύ παιχνίδι. Μέσα από το λαϊκό παραμύθι «ο ποντικός και η θυγατέρα του» ξεδιπλώνεται ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει σκοπό παιδιά και γονείς να βιώσουν μια ιστορία που συνδέεται με τη λαϊκή παράδοση. Έτσι έρχονται σε επαφή με έμμεσο τρόπο με τα έθιμα του τόπου μας. Τα παιδιά εκφράζονται μέσα από τον αυτοσχεδιασμό και τη σωματική κίνηση και αναπτύσσουν τον προφορικό λόγο.

Διάρκεια: 70 λεπτά

Το κόστος συμμετοχής είναι 12 ευρώ για ένα παιδί και το συνοδό του.
- Ώρα έναρξης: 11:30.
- Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, τα παιδιά θα συμμετέχουν στη δράση «Γλυκά Χριστούγεννα». Με σκοπό να γνωρίσουν τις «γλυκές» παραδόσεις των Χριστουγέννων, τα παιδιά ανακαλύπτουν χριστουγεννιάτικα γλυκά –της χώρας μας και όχι μόνο– αλλά και τα έθιμα διάφορων περιοχών της Ελλάδας σχετικά με τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Στη διάρκεια του προγράμματος οι μικροί μας φίλοι θα παίξουν με εικόνες και γεύσεις εμπνευσμένες από τα γλυκά που παρασκευάζουν οι νοικοκυρές σε όλο τον κόσμο τις ημέρες των Χριστουγέννων και, στη συνέχεια, θα κατασκευάσουν το δικό τους τετράδιο συνταγών!
Οι πέντε αισθήσεις μας θα ενεργοποιηθούν, για να μας παρασύρουν σε ένα γλυκό ταξίδι ανά την Ελλάδα και τον κόσμο γεμάτο μυρωδιές, αρώματα και γεύσεις χριστουγεννιάτικων εδεσμάτων. Στο τέλος, θα αξιοποιήσουμε δημιουργικά την τέχνη της ζαχαροπλαστικής, για να παρασκευάσουμε όλοι μαζί ένα σοκολατένιο αστέρι πασπαλισμένο με χριστουγεννιάτικη χρυσόσκονη!

Το κόστος συμμετοχής είναι 8,50 ευρώ για κάθε παιδί ανά πρόγραμμα. Στα μέλη της παιδικής λέσχης «Τα ΙΜΕάκια», καθώς και της λέσχης των «Ερευνητών», παρέχεται ειδική έκπτωση.
- Ώρες προσέλευσης: 10:00 και 12:00. Ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30.
- Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Ελληνικός Κόσμος
Πειραιώς 254, Ταύρος


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.