Αρχική InfoTeens Νέα Διεθνές Έτος Χημείας το 2011!

Διεθνές Έτος Χημείας το 2011!

Το 2011 έχει ανακηρυχθεί σαν το Διεθνές Έτος Χημείας (IYC 2011), αφιερωμένο στα επιτεύγματα και τη συνεισφορά της Χημείας στην ανθρωπότητα. Η απόφαση για αυτόν τον εορτασμό ήταν μια ιδέα της Αιθιοπίας, με την υποστήριξη συνολικά 23 χωρών και ελήφθη το 2008, με τη λογική ότι η χημεία παίζει πρωτεύοντα ρόλο στην επίτευξη των στόχων της Δεκαετίας του Ο.Η.Ε. για την Εκπαίδευση για Αειφόρο ανάπτυξη (2005-2014).

Το IYC 2011 συντονίζεται από το IUPAC, τη Διεθνή Ένωση Καθαρής και Εφαρμοσμένης Χημείας και την UNESCO, τον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών για την Εκπαίδευση, την Επιστήμη και τον Πολιτισμό. Το κεντρικό θέμα του εορτασμού είναι "Χημεία: η ζωή μας, το μέλλον μας" (Chemistry–our life, our future) και αποσκοπεί στο να προωθήσει τη Χημεία προς το ευρύ κοινό, να προσελκύσει τους νέους στο χώρο, αλλά και να αναδείξει το ρόλο της Χημείας στην επίλυση παγκόσμιων προβλημάτων. Στην οργάνωση του εορτασμού σε τοπικό επίπεδο συμμετέχουν τα κατά τόπους επιστημονικά σωματεία, αλλά και μεγαλύτεροι οργανισμοί όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση για τις Χημικές και Μοριακές Επιστήμες.
Για την Ελλάδα, υπεύθυνη είναι η Ένωση Ελλήνων Χημικών (τηλ.: 210 3821524, email:info@eex.gr), ενώ έχει προγραμματιστεί μια έκθεση σπάνιων υλικών στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών για το Φεβρουάριο.

ΠΗΓΗ: www.openscience.gr και Unicef


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.