Αρχική InfoSchool Γυμνάσιο Διεθνές Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Ελλάδα

Διεθνές Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Ελλάδα

H Υπουργός Παιδείας, Άννας Διαμαντοπούλου, συναντήθηκε με προσωπικότητες και φορείς από τον ελληνικό και διεθνή χώρο που ασχολούνται με το θέατρο στην εκπαίδευση (Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, Διάζωμα, Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση), με σκοπό την καθιέρωση του θεσμού: «Διεθνές Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Ελλάδα».

Η πρωτοβουλία της Υπουργού Παιδείας για το θεσμό του Διεθνούς Μαθητικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος εντάσσεται στη φιλοσοφία του Νέου Σχολείου. Το Νέο Σχολείο θέτει το μαθητή στο επίκεντρο των αλλαγών και στοχεύει στη διαμόρφωση δημιουργικού και ανοικτού εκπαιδευτικού περιβάλλοντος, που αξιοποιεί ποικίλα διδακτικά εργαλεία και αναπτύσσει καινοτόμες δράσεις.

Οι εκπαιδευτικές δράσεις με επίκεντρο το Διεθνές Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος έχουν στόχο να αναδείξουν το θέατρο ως φορέα παιδείας και πολιτειακής αγωγής, για την ενίσχυση της θεατρικής και κλασικής παιδείας των μαθητών και την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.
Μέσα από τις σύγχρονες σκηνικές προσεγγίσεις του αρχαίου ελληνικού δράματος και την αξιοποίηση των ερευνητικών πορισμάτων οι δράσεις αυτές μπορούν να συνδέσουν την τυπική και τη διά βίου εκπαίδευση με τα διαχρονικά μηνύματα του αρχαίου δράματος και τη σύγχρονη πραγματικότητα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.