Αρχική InfoTeens Νέα Διεισδύστε στην επίσημη ηλεκτρονική έκδοση του Αρχείου Καβάφη

Διεισδύστε στην επίσημη ηλεκτρονική έκδοση του Αρχείου Καβάφη

Ανακαλύψαμε έναν εξαιρετικό διαδικτυακό τόπο όπου μπορούμε να διαβάσουμε τα Άπαντα του Κ.Π. Καβάφη του Έλληνα ποιητή που έχει αγαπηθεί στα πέρατα του κοσμου.  Η ηλεκτρονική έκδοση του Αρχείου Καβάφη  http://www.kavafis.gr/   είναι έργο του Σπουδαστηρίου Nέου Eλληνισμού. Περιλαμβάνει όλα τα έργα του ποιητή και πλούσιο ανέκδοτο υλικό, όπως αυτό προκύπτει από την συνεχιζόμενη μελέτη του Αρχείου του. Περιλαμβάνει επίσης γενικές πληροφορίες για τον Καβάφη, αλλά και ειδικότερες για την πρόσληψη και απήχηση της Καβαφικής ποίησης παγκοσμίως, σε συνεργασία με την Έδρα Νεοελληνικών Σπουδών «Κ.Π. Καβάφης» του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν (ΗΠΑ).


Το Αρχείο Καβάφη είναι το σύνολο των χειρογράφων, βιβλίων, εγγράφων, φωτογραφιών και άλλων τεκμηρίων, τα οποία διατήρησε και ταξινόμησε ο Κ.Π. Καβάφης και τα κατέλιπε το 1933 στον κληρονόμο του, Αλέκο Σεγκόπουλο.  Στην ιστοσελίδα μπορείτε να διαβάσετε και όλα τα άρθρα που αφορούν τον μεγάλο Έλληνα ποιητή και υπάρχουν στο Ίντερνετ.
H έδρα Νεοελληνικών Σπουδών C.P. Cavafy του πανεπιστημίου του Michigan (ΗΠΑ) σαρώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα τον Παγκόσμιο Ιστό, αναζητώντας αναφορές στον Κ.Π. Καβάφη και την ποίησή του. Αυτή η μοναδική τεκμηρίωση της καβαφικής παρουσίας στον σύγχρονο κόσμο μάς κοινοποιείται, και δημοσιεύεται παρακάτω στο http://www.kavafis.gr/

Αν τα παιδιά σας είναι αρκετά μεγάλα αξιοποιήστε παρέα αυτή τη μοναδική ευκαιρία και αφήστε τα να ανακαλύψουν τον πλούτο και την ομορφιά της γλώσσας μας μέσα από την ποίηση του Καβάφη.

Καλή ανάγνωση


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.