Αρχική Νέα Διπλάσιος ο αριθμός των παιδιών που ζήτησαν βοήθεια από το Χαμόγελο του Παιδιού

Διπλάσιος ο αριθμός των παιδιών που ζήτησαν βοήθεια από το Χαμόγελο του Παιδιού

Διπλάσιος σε σχέση με πέρυσι είναι ο αριθμός των παιδιών που ενισχύθηκαν από το «Χαμόγελο του Παιδιού» λόγω των κακών συνθηκών διαβίωσης των οικογενειών τους.

  • Tο πρώτο εξάμηνο του 2012, το Χαμόγελο βοήθησε 4.468 παιδιά που ζούσαν σε ακατάλληλο περιβάλλον λόγω της φτώχειας, όταν καθ' όλη τη διάρκεια τη περασμένης χρονιάς ο αντίστοιχος αριθμός είχε φτάσει τα 4.500 παιδιά.
  • Παράλληλα, η τηλεφωνική γραμμή SOS 1056 δέχτηκε περισσότερες από 33.000 κλήσεις για κακοποίηση, παραμέληση, επαιτεία και παράνομη διακίνηση παιδιών, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα αναφέρθηκαν 68 εξαφανίσεις ανηλίκων.
  • Σχεδόν 3 από τις 10 οικογένειες που υποστηρίχθηκαν αντιμετώπιζαν προβλήματα διαβίωσης λόγω της ανεργίας ή της επισφαλούς εργασίας των γονέων, ενώ το 35% του συνόλου (639 οικογένειες) ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με το «Χαμόγελο του Παιδιού».
  • Το 35% των οικογενειών ήταν μονογονεϊκές και το 18% πολύτεκνες. Χαρακτηριστικό ως προς την αλματώδη επιδείνωση των συνθηκών ζωής των παιδιών είναι ότι 72% των οικογενειών προσήλθε στην οργάνωση με δική της πρωτοβουλία. Αύξηση παρουσίασαν και οι εκκλήσεις για βοήθεια από οικογένειες παιδιών με προβλήματα υγείας (368 παιδιά).
  • Συνολικά, από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο η οργάνωση υποστήριξε με τις δράσεις της 29.829 παιδιά, ενώ δεχόταν κατά μέσο όρο 45 κλήσεις την ημέρα. Καλούντες ήταν τόσο παιδιά όσο και ενήλικες στην αντίληψη των οποίων είχαν υποπέσει ανήλικοι σε κίνδυνο.


Τα στοιχεία ενδεχομένως να ήταν ακόμη πιο δραματικά εάν υπήρχε οργανωμένη καταγραφή των σχετικών περιστατικών. Η έλλειψή της συνοδεύεται από ανεπαρκείς υποδομές για την υποστήριξη των οικογενειών που δοκιμάζονται. Το «Χαμόγελο του Παιδιού», αξιοποιώντας την ευαισθησία των πολιτών και τις χορηγίες - μικρές ή μεγαλύτερες- που του προσφέρονται, προσπαθεί να αναπτύξει το δίκτυό του.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.