Δροσιστικές γρανίτες από φρούτα εποχής

“Παιδιά, ελάτε στην κουζίνα, έχω μια ιδέα”, φώναξε σήμερα το πρωί η μαμά.
“Τι θα λέγατε να φτιάξουμε μαζί δροσερές γρανίτες, με άρωμα φρούτων, που μοσχοβολούν το στόμα, προσφέρουν βιταμίνες στον οργανισμό και χαρίζουν δροσιά και ανακούφιση τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού;”
Οι μικροί μας σεφ δεν αργούν να ετοιμαστούν και ξεκινούν με το πλύσιμο των φρούτων στην κουζίνα…

Υλικά
400 γρ. πολτοποιημένοι ώριμοι γιαρμάδες
200 γρ. ροδάκινα
2 φέτες πεπόνι
150 γρ. νερό
150 γρ. ζάχαρη
χυμός από 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη και τα βάζουμε να βράσουν. Μόλις πάρουν βράση, κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει καλά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον πολτό από τα φρούτα και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μείγμα σ’ ένα μπολ και τοποθετούμε στην κατάψυξη. Σε μισή ώρα, το βγάζουμε και το χτυπάμε με ένα χτυπητήρι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία περίπου 6 φορές ανά μισή ώρα.
Μόλις είναι έτοιμη η γρανίτα σας, σερβίρετε σε ποτήρια με χοντρά καλαμάκια ή με μακριά κουτάλια.