Δωρεάν έλεγχος για τον καρκίνο του παχέος εντέρου

Τη δυνατότητα να υποβληθούν σε δωρεάν εξετάσεις για καρκίνο στο παχύ έντερο προσφέρει αυτή την εβδομάδα 19-31 Μαρτίου ο Όμιλος Βιοϊατρική. Η δράση απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες ηλικίας 50-75 ετών και γίνεται με αφορμή το Μήνα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου (Μάρτιος 2012).

Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβληθούν σε εξέταση ανίχνευσης αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα, μια σύγχρονη εξέταση που δεν χρειάζεται κάποια προετοιμασία εκ μέρους του εξεταζόμενου.

Οι εξετάσεις θα γίνονται στα διαγνωστικά κέντρα και τις κλινικές του Ομίλου Βιοϊατρική σε Αττική και Θεσσαλονίκη και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν σχετικά καλώντας στα τηλέφωνα 210 6966100 (Αττική) και 2310 459 660 (Θεσσαλονίκη), ή μέσα από την ιστοσελίδα της Βιοιατρικής

Ο καρκίνος στο παχύ έντερο είναι η τρίτη συχνότερη μορφή καρκίνου σήμερα και προέρχεται από τον ανώμαλο πολλαπλασιασμό των κυττάρων των τοιχωμάτων του τελευταίου μέρους του παχέος εντέρου. Δεν συνοδεύεται από συμπτώματα στα πρώιμα στάδια και ως εκ τούτου, δυστυχώς, πολλές περιπτώσεις παραμένουν αδιάγνωστες μέχρι την εξάπλωση του καρκίνου.

Σημειώνεται ότι είναι η πέμπτη συνεχής χρονιά που ο Όμιλος Βιοιατρική συμμετέχει σε ανάλογες δράσεις προσφέροντας δωρεάν εξετάσεις ανίχνευσης αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα (Mayer κοπράνων) στο κοινό.