Δωρεάν εξέταση μαστού στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο (2-3/11)

Η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας, με την ευκαιρία συμπλήρωσης της πρώτης δεκαετίας δράσης και κοινωνικής προσφοράς του Κέντρου Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Έλλη Λαμπέτη», διοργανώνει εξόρμηση ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού. Η εξόρμηση σε πρώτη φάση, όπως ανέφερε η πρόεδρος της Εταιρείας Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα, περιλαμβάνει δωρεάν εξέταση μαστού, σε όσες γυναίκες της Αθήνας το επιθυμούν και ενημέρωση από ειδικούς.

Η δωρεάν εξέταση μαστού θα πραγματοποιηθεί σε χώρο που προσφέρεται από το Ευγενίδειο Θεραπευτήριο, την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Νοεμβρίου από τις 9:00 π.μ. μέχρι τις 19:00 μ.μ., στον 2ο όροφο του θεραπευτηρίου (Παπαδιαμαντοπούλου 20, Ιλίσια, Μετρό Μέγαρο Μουσικής). Διευκρινίζεται ότι θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας.

Επίσης, η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας και η Μονάδα Έρευνας Ακτινολογίας και Ιατρικής Απεικόνισης του Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργανώνουν ημερίδα ενημέρωσης του κοινού από ειδικούς, με θέμα «Η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές» που θα πραγματοποιηθεί στο Αρεταίειο Νοσοκομείο-Μαγγίνειο Αμφιθέατρο, το Σάββατο 3 Νοεμβρίου από τις 10:30 π.μ. μέχρι τις 13:00 μ.μ..Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης θα προβληθούν διαφάνειες, οι ομιλητές θα απαντήσουν σε ερωτήσεις, ενώ η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Το Ευγενίδειο Θεραπευτήριο και ιδιαίτερα η Μονάδα Ιατρικής Απεικόνισης θέλοντας να συμβάλλουν στην καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού και στο έργο της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας προσφέρουν ψηφιακή μαστογραφία στην προνομιακή τιμή των 25€, από τις 2 μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, στις γυναίκες που προέρχονται από τις εκστρατείες δωρεάν ψηλάφησης μαστών της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας. Πληροφορίες τηλ. 210 74 70 257 και 210 72 08 100