Αρχική InfoMommy Νέα Δωρεάν εξετάσεις για Διαβήτη από το Ε.ΚΕ.ΔΙ.

Δωρεάν εξετάσεις για Διαβήτη από το Ε.ΚΕ.ΔΙ.


Την ευκαιρία να εξεταστούν δωρεάν και να μάθουν εάν πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη θα έχουν από την Παρασκευή έως και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου οι κάτοικοι της Αθήνας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτης, 14 Νοεμβρίου.

Η δράση εντάσσεται στο Πανελλήνιο Πρόγραμμα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης του κοινού γύρω από το σακχαρώδη διαβήτη, με τίτλο «Πρόλαβε το Διαβήτη σου και αν έχεις ήδη, αντιμετώπισέ τον σωστά», που διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Έρευνας, Πρόληψης και Θεραπείας του Σακχαρώδη Διαβήτη και των Επιπλοκών του (Ε.ΚΕ.ΔΙ.) από τις αρχές του 2012.

Συγκεκριμένα, από τις 10 το πρωί της Παρασκευής έως και τις 2 το μεσημέρι της Κυριακής, στην Αίγλη Ζαππείου, θα διενεργούνται δωρεάν μετρήσεις γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (HbA1c) σε όσους το επιθυμούν, προκειμένου αφενός μεν, να εντοπιστούν άτομα με διαβήτη και να παραπεμφθούν για περαιτέρω ιατρική διερεύνηση, αφετέρου δε, να διαπιστωθεί εάν οι ήδη πάσχοντες είναι καλά ρυθμισμένοι. Οι ώρες των μετρήσεων έχουν ως εξής: Παρασκευή και Σάββατο 10:00 έως 14:00 και 17:00 έως 20:00, και Κυριακή 11 Νοεμβρίου από τις 10:00 έως14:00.

Παράλληλα, το Σάββατο 09:30 έως 15:30, θα πραγματοποιηθεί επιστημονική ημερίδα για τους ιατρούς και τους επαγγελματίες υγείας, ενώ την Κυριακή , από 11:00 έως 14:00, θα διεξαχθεί ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό στον ίδιο χώρο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.