Δωρεάν ποδήλατα για φοιτητές και καθηγητές του Αριστοτελείου

Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης δεν μένουν μόνο στα λόγια, αλλά φροντίζουν να κάνουν και πράξη όσα πρεσβεύουν. Έτσι, αυτές τις μέρες ξεκίνησε η υλοποίηση ενός πραγματικά πρωτοποριακού για τα ελληνικά δεδομένα προγράμματος, που αφορά στη διάθεση 60 ειδικά διαμορφωμένων ποδηλάτων πόλης, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους οι καθηγητές του πανεπιστημίου, οι φοιτητές και το υπόλοιπο προσωπικό του ιδρύματος εντός και εκτός των χώρων του.

Το πρώτο πιλοτικό σύστημα ενοικίασης ποδηλάτων αποτελεί λοιπόν πραγματικότητα. Η δράση εντάσσεται στο Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του ΑΠΘ το οποίο περιλαμβάνει ενέργειες που σκοπεύουν στη μείωση των εκπομπών αερίων από τις καθημερινές μετακινήσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Η εκκίνηση του Συστήματος θα γιορταστεί με τη συμμετοχή όλων των ποδηλάτων «Οικο-ΑΠΘ» στην Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 5.30μμ στη Θεσσαλονίκη και ταυτόχρονα σε πάνω από 30 πόλεις της Ελλάδας.