Αρχική Διαγωνισμοί Κερδίστε 20 μονές δωρεάν προσκλήσεις για 25 & 26/9 και μπείτε στη Μικρόπολις (10 π.μ. – 7 μ.μ.)

Κερδίστε 20 μονές δωρεάν προσκλήσεις για 25 & 26/9 και μπείτε στη Μικρόπολις (10 π.μ. – 7 μ.μ.)

To Σαββατοκύριακο ετοιμαστείτε για έξοδο. Στην πόλη-θαύμα της Μικρόπολις, πράματα και θάματα περιμένουν τα παιδιά. Και μάλιστα δωρεάν. Αλλά και 20 γονείς μπορούν να μπουν στην κλήρωση του infokids και να κερδίσουν μία από τις προσκλήσεις που οι διοργανωτές της εκδήλωσης μάς προσφέρουν για δωρεάν είσοδο. Μη χάνετε χρόνο λοιπόν. Συμπληρώστε τη φόρμα κι αν είστε τυχεροί, στην είσοδο της “Τεχνόπολις” του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι) θα υπάρχει ειδικό σημείο για εσάς που θα κερδίσετε τις προσκλήσεις, όπου αναφέροντας το www.infokids.gr και το ονοματεπώνυμό σας και επιδεικνύοντας την Αστυνομική σας Ταυτότητα (ή κάποιο άλλο επίσημο έγγραφο που να αποδεικνύει την ταυτότητά σας) θα μπορέσετε να εισέλθετε Δωρεάν στη Μικρόπολις μαζί με το παιδί ή τα παιδιά τους. Συμπληρώστε τη φόρμα μας και μπείτε στο διαγωνισμό μας από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη στις 2.00 το μεσημέρι. Για τη διαδικασία της κλήρωσης, οπότε και θα ζητήσουμε τη βοήθειά σας, μείνετε συντονισμένοι...

Λίγα λόγια για την Μικρόπολις, την πόλη-θαύμα

Μια πολιτεία «θαύμα!» με πολύ ξεχωριστές θεματικές Γειτονιές, που δεν θυμίζουν καθόλου αυτές που ζουν σήμερα τα παιδιά, στήνεται από 23 έως και 26 Σεπτεμβρίου στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, μεταμορφώνοντάς την για 4 ημέρες σε Μικρόπολις! Πρόκειται για μία στοχευμένη και πολυδιάστατη εκπαιδευτική διοργάνωση, μοναδική στο είδος της, καθώς πρωτοπορεί και ενώνει, για χάρη των παιδιών, 20 αγαπημένους και γνωστούς για το έργο τους Μη Κερδοσκοπικούς φορείς: Περιβαλλοντικές και Ανθρωπιστικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Πανεπιστήμια, Ινστιτούτα, έμπειρους Εμψυχωτές και ειδικούς στα Παιχνίδια Δράσης.

Οι Γειτονιές της Μικρόπολις
Η Γειτονιά της Φύσης - Ο λύκος, ο κακός… είναι στην πραγματικότητα καλός! Εδώ, τα παιδιά μαθαίνουν για σπάνια άγρια ζώα και πανέμορφα οικοσυστήματα της Ελλάδας! Διδάσκονται τα μυστικά της ανακύκλωσης, ανακαλύπτουν την αστική πανίδα και γιορτάζουν το «2010 Παγκόσμιο Έτος Βιοποικιλότητας». Τα πρωτότυπα εργαστήρια περιβαλλοντικής εκπαίδευσης υλοποιούν οι αγαπημένες Περιβαλλοντικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ΜΟm, Αρκτούρος, ΑΝΙΜΑ, Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Medasset, Καλλιστώ, Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύση και Αρχιπέλαγος.
Η Γειτονιά όλων των Ανθρώπων - Εσύ κι εγώ… αλλάζουμε τον κόσμο αυτό! Αλήθεια, πώς μοιάζει ένα Κενυάτικο Χωριό; Τι σημαίνει ισότητα; Ποιά είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα και πώς μπορούμε να βοηθήσουμε το συνάνθρωπο στην πράξη; Τις βιωματικές δράσεις ευαισθητοποίησης υλοποιούν σημαντικές Ανθρωπιστικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις: Action Aid, Γιατροί Του Κόσμου, Νεολαία Υπέρ Των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και Διεθνής Αμνηστία.
Η Γειτονιά της Γεύσης - «Αχ» και «λάδι», μας κάνει ένα «αχλάδι»! Ένα μουσικομαγειρικό σόου, που αγαπάει την υγιεινή διατροφή και το δείχνει με τον πιο αναπάντεχο τρόπο! Βιταμίνες, κατσαρολικά, χρώματα κι αρώματα χορεύουν στο ρυθμό της Μεσογειακής Διατροφής, με πρωταγωνιστές τον αγαπημένο μας Ευτύχη Μπλέτσα, τη θεατρική ομάδα του και όλα τα παιδιά!
Η Γειτονιά της Τεχνολογίας - Η τεχνολογία είναι μαγεία… Στο Εργαστήριο Ψηφιακού Αnimation του Δήμου Αθηναίων οι μικροί μας φίλοι ζωγραφίζουν και βλέπουν τις εικόνες να ζωντανεύουν μπροστά τους! Δημιουργούν ιστορίες στο χαρτί που μεταφέρονται στην οθόνη και μεταμορφώνονται σε υπέροχα καρτούν. Επιπλέον, ενθουσιάζονται με τα ρομπότ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Η Γειτονιά της Χαράς - Είμαι παιδί και μ΄ αρέσει πολύ! Μουσικοπαραμυθένιο εργαστήρι με ήχους από ανακυκλώσιμα υλικά, εργαστήρια πηλοπλαστικής, θεατρικό παιχνίδι, καθοδηγούμενη ζωγραφική, αλλά και μία φοβερή έκπληξη: Ρομποτάκια που παίζουν ποδόσφαιρο! Τα εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης υλοποιούν οι έμπειροι παιδαγωγοί - εμψυχωτές του καλλιτεχνικού οργανισμού Μορφές Έκφρασης, ενώ στο σόου ρομποτικής πρωταγωνιστούν τα ρομποτάκια των Κουρητών του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Η Γειτονιά του Αθλητισμού - Σουτ! Τώρα σκοράρω… Κλασσικά και νέα αθλήματα, συμβουλές από γυμναστές, και συναντήσεις - έκπληξη με αγαπημένες προσωπικότητες του αθλητισμού, περιμένουν σε αυτή τη γειτονιά μικρούς και μεγάλους. Γήπεδα ποδοσφαίρου, τένις και μπάσκετ αλλά και παιχνίδια δράσης προωθούν την αξία της άθλησης στη ζωή των παιδιών! Η δράση υλοποιείται με τη συνεργασία του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης [ΟΝΑ] του Δήμου Αθηναίων, καθώς και Ειδικών στα Παιχνίδια Δράσης.
Η Γειτονιά της Οδικής Ασφάλειας - Τι κορνάρετε κύριε; Έχει διάβαση! Ένας τάπητας με διαγραμμίσεις και οδικά σήματα είναι η καλύτερη αφορμή για να μάθουν οι λιλιπούτειοι επισκέπτες πώς να είναι ασφαλείς διασχίζοντας τους δρόμους της μεγάλης πόλης. Η δράση εμπλουτίζεται με ενημέρωση για το πώς να κυκλοφορούν με το ποδήλατο με ασφάλεια, αλλά και μια έκπληξη μόνο για γονείς: Μέσα από μια προσομοίωση δρόμου και γκρεμού και με τη χρήση ειδικών γυαλιών, οι μεγάλοι συνειδητοποιούν τι σημαίνει να βρίσκεσαι υπό την επήρεια αλκοόλ και ποιές συνέπειες έχει στην οδήγηση. Η βιωματική δράση υλοποιείται από το γνωστό για τις εκπαιδευτικές του ενέργειες Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς [ΙΟΑΣ].
Η Γειτονιά του Φίλου μας του Σκύλου - Είσαι σκύλος; Είμαι φίλος! Αληθινά, ειδικά εκπαιδευμένα σκυλάκια κουνούν χαρωπά την ουρά τους και παραδίδουν στα παιδιά ευχάριστα μαθήματα καλής συμπεριφοράς προς τους τετράποδους φίλους μας! Πρόκειται για μια πρωτότυπη για τα ελληνικά δεδομένα εκπαιδευτική δράση που αξιοποιεί την εκπληκτική δύναμη του βιώματος και υλοποιείται από τον εξειδικευμένο φορέα SAPT Hellas [Δράση για τα Αδέσποτα - Σκύλοι Θεραπείας Ελλάδας].

Χρήσιμες Πληροφορίες
- Τοποθεσία: «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι). Πρόσβαση με Αττικό Μετρό: Γραμμή 3 - Στάση Κεραμεικός. Είσοδος – Έξοδος: Από οδό Περσεφόνης.
- Είσοδος: Δωρεάν για όλα τα παιδιά, τα σχολεία και τους Φορείς για το παιδί [προγραμματισμένες επισκέψεις]. 8 ευρώ για τους ενήλικες - συνοδούς των παιδιών.
- Ημέρες και ώρες λειτουργίας:
Πέμπτη και Παρασκευή 23 & 24 Σεπτεμβρίου: Προγραμματισμένες επισκέψεις Δημοτικών Σχολείων από όλη την Ελλάδα, από τις 09.00 - 14.00.
Σαββατοκύριακο 25 & 26 Σεπτεμβρίου: Ευρύ κοινό και προγραμματισμένες επισκέψεις Φορέων για το παιδί, από τις 10.00 – 19.00.
- Ενήλικες που δεν συνοδεύουν παιδιά αλλά και παιδιά που δεν συνοδεύονται από ενήλικες δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στη Μικρόπολις.

Όροι και Προϋποθέσεις Διαγωνισμού
  • Το Infokids.gr σε συνεργασία με την Μικρόπολις διοργανώνει διαγωνισμό εκ του οποίου 20 νικητές θα κερδίσουν από μία μονή πρόσκληση (τα παιδιά έχουν ελεύθερη είσοδο στη Μικρόπολις) με δεκτές συμμετοχές απ’ τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου έως και την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου (2:00 μ.).
  • Με τη λήξη του διαγωνισμού γίνεται η «κλήρωση» κατά την οποία ένας από εσάς (ο πρώτος που θα στείλει το σχόλιό του με 20 αριθμούς της επιλογής του) θα επιλέξει τους τυχερούς. Φυσικά, δεν αποκλείει τον εαυτό του από τη διαδικασία.
  • Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχει οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο, άνω των 18 ετών, πλην των ιδιοκτητών και των εργαζομένων στο InfoKids.gr καθώς και οι σύζυγοι και συγγενείς τους Α' βαθμού, αποστέλλοντας τη συμμετοχή του μέσω της αντίστοιχης φόρμας συμμετοχής.
  • Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να στείλουν τα πλήρη και ακριβή τους στοιχεία (ονοματεπώνυμο, e-mail).
  • Κάθε διαγωνιζόμενος συμμετέχει μόνο μια φορά στο διαγωνισμό. Περισσότερες υποβολές συμμετοχής με το ίδιο όνομα ή/και το ίδιο e-mail δε θα ληφθούν υπόψη και ο διαγωνιζόμενος αυτόματα αποκλείεται από τον διαγωνισμό.
  • Για την παραλαβή των δώρων, οι νικητές θα ενημερωθούν μέσω e-mail (θα λάβουν ενημέρωση στα e-mail που έχουν δώσει) εντός 24 ωρών από τη λήξη του διαγωνισμού. Προϋπόθεση για την παραλαβή του δώρου είναι η ταυτοποίηση των στοιχείων του νικητή και η αναφορά του ότι έχει συμμετάσχει και κερδίσει στο διαγωνισμό του InfoKids.gr .
  • Η παραλαβή του δώρου θα γίνεται με την προσκόμιση αστυνομικής ταυτότητας.
  • Ρητώς αναφέρεται ότι τα δώρα του διαγωνισμού δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή με άλλα αντικείμενα ίσης αξίας. Το InfoKids.gr διατηρεί το δικαίωμα να διαφοροποιήσει τους όρους της παρούσας προκήρυξης, ενημερώνοντας εγκαίρως το κοινό.

===============================================================

Η κλήρωση του διαγωνισμού ξεκινά με τη δική σας βοήθεια… για μεγαλύτερη διαφάνεια.

Η διαδικασία εξακολουθεί να είναι απλή και… διασκεδαστική.
Επομένως, προσέξτε και έχετε γρήγορα αντανακλαστικά: Ο πρώτος από εσάς που θα γράψει κάτω από το άρθρο του διαγωνισμού ένα σχόλιο με 20 αριθμούς από το 1 ως το 100 (όσες και οι συμμετοχές) θα έχει επιλέξει στην ουσία και τους 20 νικητές.
Φυσικά δεν αποκλείει τον εαυτό του από τη διαδικασία της κλήρωσης, εφόσον έχει λάβει μέρος.
Έτοιμοι… φύγαμε!
Και καλή επιτυχία!

Κι αφού η κλήρωση έχει ολοκληρωθεί,
ας δούμε ποιοι είναι οι νικητές του διαγωνισμού:

  • Στην Είσοδο της “Τεχνόπολις” του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι) θα υπάρχει ειδικό σημείο για όσους έχουν κερδίσει προσκλήσεις, όπου αναφέροντας το Μέσο (infokids.gr) από το οποίο κέρδισαν την πρόσκληση και το ονοματεπώνυμό τους και επιδεικνύοντας την Αστυνομική τους Ταυτότητα (ή κάποιο άλλο επίσημο έγγραφο που να αποδεικνύει την ταυτότητά τους) θα μπορέσουν να εισέλθουν Δωρεάν στη Μικρόπολις μαζί με το παιδί ή τα παιδιά τους.

1. Αγγελική Παπαθανασίου

2. Άσπα Αλεξανδρή

3. Χρύσα Αρτίκογλου

4. Βέρα Λουκίδου

5. Απόστολος Παλάτος

6. Σταματία Χατζηαναστασίου

7. Αντωνία Κώτσου

8. Αμαλία Αρναούτη

9. Τένια Χατζηαναστασίου

10. Αναστάσιος Κολοφωτιάς

11. Ρένα Χρυσοχοϊδου

12. Μαρία Σιδέρη

13. Ιωάννα Δαλιάνη

14. Αθηνά Κουνελάκη

15. Κατερίνα Βαρελά

16. Χάρις Γεωργοπούλου

17. Στέλλα Λιαγούρη

18. Κατερίνα Δασκαλοπούλου

19. Μαρίκα Μπαρμπούδη

20. Νεκτάριος Λεστάρης

Αν δεν είστε ήδη φίλοι κάντε κλικ στο κουμπί Like που βρίσκεται ακριβώς από κάτω και λάβετε μέρος στην κλήρωση.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.