Αρχική InfoSchool Εκπαιδευτικά Νέα Δωρεάν φροντιστήρια με εθελοντές καθηγητές από τον δήμο Αθηναίων

Δωρεάν φροντιστήρια με εθελοντές καθηγητές από τον δήμο Αθηναίων

Φροντιστήρια Αλληλεγγύης, για τη στήριξη των οικογενειών, που πλήττονται από την οικονομική κρίση, οργανώνει ο δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με εθελοντές καθηγητές, με στόχο την προετοιμασία μαθητών για τις πανελλαδικές εξετάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η εφαρμογή του προγράμματος ξεκινά πιλοτικά από τα λύκεια της 4ης, της 5ης και της 6ης Δημοτικής Κοινότητας και στη συνέχεια θα επεκταθεί και στα λύκεια των υπόλοιπων Δημοτικών Κοινοτήτων. Το πρώτο Φροντιστήριο Αλληλεγγύης λειτουργεί ήδη στο 59ο Γυμνάσιο-Λύκειο του δήμου Αθηναίων, στα Άνω Πατήσια.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης δήλωσε ότι η πρωτοβουλία απευθύνεται στους μαθητές, οι οικογένειες των οποίων, λόγω των οικονομικών δυσκολιών, αδυνατούν να ανταποκριθούν στο οικονομικό κόστος που συνεπάγεται η παρακολούθηση μαθημάτων προπαρασκευής σε ιδιωτικά φροντιστήρια, ενώ αναφέρθηκε και στην καθοριστική σημασία που έχει η εθελοντική συμμετοχή των εκπαιδευτικών.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Ενδοδημοτικής Αποκέντρωσης Επ. Λαμπρακάκης απευθύνει πρόσκληση προς όλους τους δημότες, γονείς και εκπαιδευτικούς να στηρίξουν την προσπάθεια.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.