Δώρα για τη γιορτή της μητέρας

Ο σημαντικότερος άνθρωπος της ζωής μας, η μητέρα, την Κυριακή γιορτάζει. Ας της δείξουμε την αγάπη μας και το πόσο πολύ την σκεφτόμαστε χαρίζοντας της ένα συμβολικό χειροποίητο δώρο από καρδιάς. Σημασία δεν έχει τόσο η αξία του δώρου όσο η χειρονομία και η σκέψη.

Χειροποίητη τσάντα

Χαρίστε στη μαμά μας μια μοναδική χειροποίητη τσάντα ζωγραφισμένη με τις ζωγραφιές σας που θα την συντροφεύει στα ψώνια στο σούπερ μάρκετ, στην βόλτα στην παιδική χαρά, στις καλοκαιρινές διακοπές.

Υλικά:

ανεξίτηλοι μαρκαδόροι
μια πάνινη λευκή τσάντα

Με τη βοήθεια του μπαμπά ή ένός μεγαλυτέρου, θα πάρετε μια πάνινη λευκή τσαντά και θα τη ζωγραφίσετε όπως θέλετε. Αγαπημένοι σας ήρωες, τοπία, λουλούδια, καρδούλες θα αποτελέσουν το κεντρικό θέμα της ζωγραφιάς σας. Εάν θέλετε μπορείτε να γράψετε ένα “ευχαριστώ” ή ακόμα και τη δική σας ευχή για την μανούλα σας.

Μενταγιόν από πηλό

Χαρίστε στη μαμά το πιο ξεχωριστό μενταγιόν που είχε ποτέ. Μπορεί η χρηματική του αξία να είναι ελάχιστη, η συναισθηματική του όμως είναι πραγματικά ανεκτίμητη.

Υλικά:

λίγος πηλός
κουπατ στο σχήμα που επιθυμείτε
ένα κορδονάκι
μολύβι
τέμπερες

Παίρνετε λίγο πηλό, τον πλάθετε λίγο και με το κουπατ που έχετε επιλέξει κάνετε το ανάλογο σχέδιο. Το βγάζετε προσεκτικά από το κουπάτ, κάνετε με ένα μολύβι μια μικρή τρύπα ούτως ώστε να περνάει από μέσα το κορδονάκι για να φοριέται στο λαιμό. Αφήνετε το σχέδιο να στεγνώσει και γυρνάτε και εν συνεχεία το γυρνάτε από την άλλη πλευρά. Το ζωγραφίζετε με τέμπερες.

Βραχιόλι από κουμπιά

Τα κουμπιά που έχει φυλαγμένα η μαμά στο βαλιτσάκι ραπτικής με απλές κινήσεις θα μεταμορφωθούν σε χάντρες ενός πρωτότυπου βραχιολιού.

Υλικά:

πολύχρωμα κουμπιά
πετονιά ή κορδονάκι
Διαλέξτε τα πιο εντυπωσιακά και πολύχρωμα κουμπιά που έχει η μαμά για να ράβει. Περάστε τα προσεκτικά ανά χρωματισμό ή τυχαία σε ένα κορδονάκι αφού πρώτα έχετε κάνει ένα κόμπο ώστε να μην φεύγουν από τη μια μεριά τα κουμπιά. Αφού περάσετε τα κουμπιά θα κάνετε έναν κόμπο και στο τέλος. Το βραχιόλι σας είναι έτοιμο.

Γλάστρα από ροδοπέταλα

Τα λουλούδια πάντα είναι εντυπωσιακό δώρο. Η γλάστρα από ροδοπέταλα που θα τα συνοδεύσει θα κλέψει την παράσταση και θα αποτελέσει υπέροχο σουβενιρ των παιδικών σας χρόνων.

Υλικά:

ένα πλαστικό ή πήλινο γλαστράκι
ροδοπέταλα από τέσσερα τριαντάφυλλα
ένα λουλούδι με την ρίζα που μπορεί να ανθίσει στην περιοχή σας
χώμα
κόλλα

Το πήλινή ή πλαστικό γλαστράκι που περίσσεψε από τον κήπο σας είναι το βασικό στοιχείο του δώρου. Αφού το πλύνετε καλά, το αφήνετε να στεγνώσει. Ρίχνετε το χώμα και το λουλούδι με τη ρίζα του. Περνάτε το εξωτερικό μέρος της γλάστρας με κόλλα και κολλάτε προσεκτικά τα ροδοπέταλα με τέτοιο τρόπο ώστε να καλυφθεί πλήρως η εξωτερική επιφάνεαι της γλάστρας. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.