Αρχική InfoTeens Υγεία Είναι επικίνδυνα τα συμπληρώματα διατροφής για όσους έφηβους αθλούνται;

Είναι επικίνδυνα τα συμπληρώματα διατροφής για όσους έφηβους αθλούνται;

Οι επιστημονικές μελέτες που έχουν διεξαχθεί έως τώρα έχουν δείξει ότι η ανεξελέγκτη λήψη προϊόντων με εφεδρίνη μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο καρδιαγγειακό και το κεντρικό νευρικό σύστημα, ενώ τα στεροειδή έχει αποδειχθεί ότι προκαλούν βλάβες σε ζωτικά όργανα, ψυχικές διαταραχές, διαταράσσουν το μεταβολισμό και επηρεάζουν αρνητικά το κυκλοφορικό.

Από την άλλη αρκετοί διαιτολόγοι διευκρινίζουν ότι η υπερκατανάλωση πρωτεϊνών εγκυμονεί μελλοντικούς κινδύνους όπως οστεοπόρωση και καρκίνο των νεφρών. Ωστόσο το πιο σύνηθες φαινόμενο είναι η αύξηση βάρους κάτι που ισχύει και για τα συμπληρώματα αμινοξέων.

Όσον αφορά στα αναβολικά έχουν άμεσες συνέπειες στο νευρικό σύστημα και περιορίζουν την ανάπτυξη, ενώ μπορεί να τους δημιουργήσουν σοβαρά καρδιακά προβλήματα.

Τέλος, η χρήση -και κυρίως η κατάχρηση- ανάλογων ουσιών μπορεί να προκαλέσει ηπατική δυσλειτουργία, αυξημένη συχνότητα μυοσκελετικών τραυματισμών και παθήσεων, αλλαγή της λίμπιντο, αζωοσπερμία, διακοπή της περιόδου, αύξηση της "κακής" χοληστερίνης και του σακχάρου.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.