Αρχική InfoTeens InfoΓνώση Είναι ο Nyasasaurus parringtoni ο πρώτος δεινόσαυρος;

Είναι ο Nyasasaurus parringtoni ο πρώτος δεινόσαυρος;

Ερευνητές πιστεύουν ότι ανακάλυψαν έναν από τους πρώτους δεινόσαυρους που περπάτησαν στη Γη, κρυμμένο στους διαδρόμους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου.

Ένα μυστηριώδες δείγμα απολιθώματος, που βρίσκεται εδώ και δεκαετίες στη συλλογή του μουσείου, πιστεύεται ότι κατά πάσα πιθανότητα προέρχεται από ένα δεινόσαυρο ο οποίος ευημερούσε περίπου 245 εκατομμύρια χρόνια πριν -10 με 15 εκατομμύρια χρόνια νωρίτερα από κάθε άλλο δείγμα που έχει ανακαλυφθεί.

Ο δεινόσαυρος είχε περίπου το μέγεθος ενός σκύλου ράτσας Λαμπραντόρ και η ονομασία που του έχουν δώσει οι ερευνητές είναι Nyasasaurus parringtoni, που προέρχεται από τη λίμνη της νότιας Αφρικής, Νιάσα και το όνομα του επιστήμονα που συνέλεξε το δείγμα σε μια τοποθεσία κοντά στη λίμνη τη δεκαετία του 1930, του Ρεξ Πάρρινγκτον.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.