Αρχική InfoSchool Λύκειο Εκδήλωση αρχαιολογικού ενδιαφέροντος παρουσία της Α. Διαμαντοπούλου

Εκδήλωση αρχαιολογικού ενδιαφέροντος παρουσία της Α. Διαμαντοπούλου

Εκδήλωση με αφορμή την έκδοση τόμου για την παρουσίαση ευρημάτων από τον αρχαιολογικό χώρο της Μεθώνης Πιερίας, που έχουν να κάνουν με τη μακεδονική γλώσσα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία υπογράμμισε τη σημασία του έργου αυτού στον πολιτισμό, στη γλώσσα και στην ιστορία της Ελλάδας.

Η εκδήλωση του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας (ΚΕΓ) έγινε με αφορμή την επικείμενη έκδοση του τόμου: "ΜΕΘΩΝΗ Ι: Επιγραφές, χαράγματα και εμπορικά σύμβολα στη γεωμετρική και αρχαϊκή κεραμική από το «Υπόγειο»" (Ματθαίος Μπέσιος, Γιάννης Ζ. Τζιφόπουλος, Αντώνης Κοτσώνας, επιμέλεια Γιάννης Ζ. Τζιφόπουλος). Στον τόμο της Μεθώνης παρουσιάζονται η ανασκαφή του «Υπογείου» και τα ενεπίγραφα ευρήματα και μελετώνται ζητήματα χρονολόγησης, προέλευσης, τυπολογίας και ερμηνείας, με έμφαση στην πρώιμη ελληνική γραφή.

«Σε μια περίοδο που στη χώρα μας ζούμε μια βαθιά κρίση η οποία έχει πολλές και διαφορετικές συνιστώσες -δεν είναι μόνο η οικονομική κρίση- θεωρώ ότι επιτεύγματα σαν και αυτό έχουν πολύ μεγάλη σημασία. Όταν έχουμε όλοι την αίσθηση ότι ένα γκρίζο σύννεφο είναι πάνω από τη χώρα, όταν υπάρχει ανάγκη ανάτασης του ηθικού μας, είναι πολύ σημαντικό να αντλήσουμε από τον πολιτισμό, την ιστορία και τη γλώσσα μας την αυτοπεποίθηση που όλοι χρειαζόμαστε. Το μεγαλείο του ελληνικού πολιτισμού, το μεγαλείο της ελληνικής γλώσσας, είναι στοιχεία που και σήμερα μπορούν να είναι πολύ ουσιαστικά για την πορεία μας», τόνισε η Α. Διαμαντοπούλου κατά την ομιλία της στην εκδήλωση.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.