Αρχική InfoTeens Νέα Εκδήλωση για την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο (6/3)

Εκδήλωση για την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο (6/3)

Bία στα σχολεία.resized

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς σε συνεργασία με το Εθνικό Δίκτυο κατά της Ενδοσχολικής Βίας και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, οργανώνει αύριο 6 Μαρτίου -Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο- εκδήλωση με θέμα την βία στα σχολεία . Στόχος της, η ανάδειξη του προβλήματος προκειμένου να αντιμετωπιστεί μέσα από την ενημέρωση και την  ευαισθητοποίηση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα βραβευθούν οι  Σχολικές Μονάδες και οι  ομάδες  μαθητών, που αναδείχθηκαν νικητές, κατά το σχολικό έτος 2012-2013, στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας Αφίσας και Βίντεο στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Ο διαγωνισμός, με τίτλο: «Ενδοσχολική Βία – Συμβιώνοντας στο Σχολείο», ήταν μια πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, έγινε  στο πλαίσιο της εκστρατείας του Εθνικού Δικτύου κατά της Βίας στο Σχολείο και είχε τη συμμετοχή 95 Σχολικών Μονάδων από όλη σχεδόν την Ελλάδα .
bullying_345-345x200

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ομάδες μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  θα συζητήσουν -παρουσία ακροατηρίου- με τον Συνήγορο  για τα Δικαιώματα του Παιδιού και θα παρουσιάσουν εμπειρίες και καλές πρακτικές, σχετικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας και της επιθετικότητας ανάμεσα σε μαθητές.

Παράλληλα,  οι επιστημονικοί συνεργάτες της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων (ΕΨΥΠΕ), οι οποίοι υλοποιούν εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατά της ενδοσχολικής βίας σε Δημοτικά σχολεία της Αττικής, θα συζητήσουν με εκπαιδευτικούς και γονείς για το πρόβλημα της βίας στο σχολείο, με θέμα: «Εκφοβισμός και Βία στο Σχολείο».

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν περίπου 400 μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από πολλά σχολεία της χώρας, καθώς και εκπαιδευτικοί, γονείς  και μέλη της επιστημονικής κοινότητας που ασχολούνται με θέματα προστασίας δικαιωμάτων του παιδιού και μελέτης των φαινομένων της ενδοσχολικής βίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  στην Αίθουσα εκδηλώσεων Jacqueline de Romilly, του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού (Α. Παπανδρέου 37, Μαρούσι Τ.Κ. 15180) ώρα 10:00-14:00.

images

INFO

Τα μέλη του Εθνικού Δικτύου κατά της Βίας στο Σχολείο είναι:
1.Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου
2.Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού
3.Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς
4.Συνήγορος του Πολίτη με την ιδιότητά του ως Συνήγορος του Παιδιού
5.Παιδοψυχιατρική Κλινική Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών - Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»
6.Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης  Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
7.Εργαστήριο Ψυχολογικών Εφαρμογών και Σχεδιασμού, Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Πανεπιστημίου Αθηνών
8.Ινστιτούτο Υγείας του παιδιού – Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας 9.Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και
10.Ελληνικό Τμήμα του ΙΒΒΥ-Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.