Αρχική Infokids Αποδράσεις Εκδρομή οινογνωσίας στον Βελβεντό

Εκδρομή οινογνωσίας στον Βελβεντό

Εκδρομή στο γνωστό για τα κρασιά του Βελβεντό διοργανώνει την 1η Απριλίου η εταιρεία Wine Plus. Μοναδική ευκαιρία για απόδραση στη φύση και γνωριμία με τα αμπέλια και τον τρόπο παραγωγής του κρασιού.

Ο Βελβεντός, είναι μια γραφική κωμόπολη στη δυτική Μακεδονία, κοντά στην Κοζάνη, πλούσια σε βλάστηση και με πολλούς αμπελώνες. Πηγή ζωής για τον τόπο ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας, ο Αλιάκμονας.

Στον Βελβεντό, όπως και σ' ολόκληρη τη Μακεδονία, η αμπελοκαλλιέργεια έχει βαθιές ρίζες. Τον προηγούμενο αιώνα, το αμπέλι ήταν μια από τις κύριες καλλιέργειες της περιοχής.

Πρώτος σταθμός στην εκδρομή το Κτήμα Βογιατζή. Η οικογένεια Βογιατζή, με ιστορία στο οινεμπόριο της περιοχής από τις αρχές του περασμένου αιώνα, ίδρυσε, το 1997, την οινοποιητική εταιρία. Στο οινοποιείο, θα σας παρουσιάσουν το ενδιαφέρον και πρωτότυπο οπτικοακουστικό πολυθέαμα με την παρουσίαση της αμπελοοινικής ιστορίας του Βελβεντού και του κτήματος. Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με τη γευστική δοκιμή των κρασιών τους.

Στη συνέχεια, γνωριμία με το χωριό. Περπάτημα στον παραδοσιακό οικισμό όπου θα συναντήσετε πέτρινα διώροφα σπίτια με παραδοσιακό χρώμα και όμορφους κήπους, παλιούς νερόμυλους και αξιόλογες εκκλησίες, βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία με εντυπωσιακές τοιχογραφίες και ξυλόγλυπτα τέμπλα.

Επόμενος προορισμός, το οινοποιείο του Κτήματος Ζανδέ ενώ η εκδρομή θα ολοκληρωθεί στο ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον της ταβέρνας «Εν Βελβενδό» πάνω στην κεντρική πλατεία.

Το κόστος συμμετοχής είναι 43€ το άτομο και περιλαμβάνει τις μετακινήσεις, τις επισκέψεις στα οινοποιεία, συνοδό και ένα γεύμα. Για περισσότερες πληροφορίες και κράτηση θέσεων επικοινωνήστε με τη Wine Plus: τηλ. 2310 888311


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.