Εκδρομή στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Άγρια σκυλιά της Αφρικής, μπούφους, λύκους, λιοντάρια, αλλά και καζουάριους, καπουτσίνους, μαραμπού, τζάγκουαρ, ελάφια του νερού και πολλούς ακόμη… εκπροσώπους του ζωικού βασιλείου θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε αφιερώνοντας τη βόλτα σας ένα Σάββατο ή Κυριακή στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.
Σπάνια είδη και άλλα λιγότερο σπάνια, εξίσου όμως εντυπωσιακά προστατεύονται εδώ, στο μεγαλύτερο ζωολογικό κήπο της χώρας, σε μια προσπάθεια να εξασφαλιστεί η ομαλή συνέχιση της ζωής πάνω στον πλανήτη.

Η κιβωτός των ζώων
Ζητήστε από τους υπεύθυνους του πάρκου να σας οδηγήσουν στο χώρο με τα πτηνά, που σίγουρα αξίζει να τους αφιερώσετε χρόνο, αφού εδώ υπάρχει η τρίτη μεγαλύτερη συλλογή πουλιών στο κόσμο.

Τα ζώα της φάρμας θα εντυπωσιάσουν τους μικρότερους επισκέπτες, που τώρα αρχίζουν και έχουν την πρώτη τους επαφή με το ζωικό βασίλειο μέσα από τα παιχνίδια τους.

Κατευθυνθείτε στην ‹‹Αφρικανική Σαβάνα›› και απολαύστε τις Καμηλοπαρδάλεις, τις Ζέβρες, τις Αντιλόπες αλλά και τα πιο εξωτικά Γκουανάκο, Τζάγκουαρ, Λεοπαρδάλεις του Χιονιού, τα πολύ σπάνια Λευκά Λιοντάρια, τους Τίγρεις, Σερβάλ και Οσελότους και άλλα θηλαστικά.

Μην τρομάξετε όταν φτάσετε στον «Κόσμο των Ερπετών››, καθώς θα βλέπετε πύθωνες, βόες, κροκόδειλους και τα υπόλοιπα είδη να σας υποδέχονται με στόμα ανοιχτό. Κοιτάξτε τα και γρήγορα προχωρήστε παρακάτω.

Υπάρχει και ένα τμήμα, όπου εκεί θα έχετε την ευκαιρία να παρατηρήσετε από κοντά τον πιο κοντινό συγγενή του ανθρώπου, τις μαϊμούδες και τους πίθηκους. Μην τους χάσετε, αξίζει, κι αν μη τι άλλο, θα γελάσετε με όσα κάνουν.

Μάθημα ζωής
Η βόλτα σας αυτή είναι ένα υπέροχο μάθημα για τα παιδιά. Όσο εσείς θα τους μιλάτε, εκείνα θα μπορούν να έχουν ζωντανή παράσταση μπροστά τους το μαγικό κόσμο των ζώων. Πείτε στα παιδιά ότι κάποια από τα είδη που ζουν σ’ αυτό το χώρο είναι πολύ σπάνια πάνω στη γη, με έντονο τον κίνδυνο της εξαφάνισής τους. Ζητήστε από τον υπεύθυνο του πάρκου να σας δείξει αυτά τα είδη. Εξηγήστε έπειτα στα παιδιά ότι οι άνθρωποι, μικροί και μεγάλοι, πρέπει να δείξουμε μεγάλη ευαισθησία και να καταβάλουμε όση προσπάθεια χρειάζεται για να μπορέσουν κάποια είδη ζώων που κινδυνεύουν να διατηρηθούν στη ζωή. Δώστε τους να καταλάβουν ότι όλη αυτή η προσπάθεια δεν είναι απαραίτητη μόνο για τα ζώα που απειλούνται αλλά και για μας και γενικότερα για την ομαλή συνέχιση της ζωής πάνω στον πλανήτη. Κι έπειτα από όλη αυτή την πεζοπορία, κατευθυνθείτε στο χώρο του πικ νικ, βγάλτε σάντουιτς κα ιχυμούς και… καλή ξεκούραση.
Εκπαιδευτικά προγράμματα
Στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο πραγματοποιούνται και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου, αλλά και για εξωσχολικές ομάδες.

7 μέρες την εβδομάδα
Ηλικία 4 ετών και άνω
Διάρκεια προγράμματος περίπου 1½ ώρα σε αίθουσα διδασκαλίας.
Ανώτατο όριο 30 άτομα.
Κόστος προγράμματος 80€ ανά ομάδα, επιπλέον του εισιτηρίου.

Θέματα Προγραμμάτων
Μπούφοι και κουκουβάγιες
Τα ζώα της φάρμας
Παπαγάλοι
Ο κόσμος των ερπετών
Αιλουροειδή
Αφρικάνικη σαβάνα
Πίθηκοι και μαϊμούδες
Τα ζώα του Ελληνικού δάσους
Τα λιοντάρια
Δημιουργούνται συνεχώς καινούργια προγράμματα

Γενικές Πληροφορίες
Επαφή με ζωντανά ζώα στην αίθουσα διδασκαλίας, όταν αυτό είναι εφικτό.
Ενεργή συμμετοχή των παιδιών στη διαδικασία της μάθησης.
Δραστηριότητες όπως κολλάζ, παζλ, χάρτινες μάσκες, ζωγραφική, πλαστελίνη, μακέτες βιότοπων και πολλά άλλα.

Info
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: Κάθε μέρα 9:00 π.μ ως τη δύση του ηλίου
ΕΙΣΟΔΟΣ
Ενήλικες: 14,00 €
Παιδιά 3-12: 10 €
Κάτω των 3: Δωρεάν
Γκρουπ άνω των 25 ατόμων: 10 €
Νηπιαγωγεία – Παιδικοί σταθμοί: 7,00 €
Δημοτικά – Γυμνάσια – Λύκεια:  8,00 €
Ατομα με ειδικές ανάγκες: ελεύθερα
Υπερήλικες (άνω των 65): €10,00
Ετήσια κάρτα για ενήλικες:  €45,00
Ετήσια κάρτα για παιδιά: €35,00

Τόπος: Θέση Γιαλού – Σπάτα

Πρόσβαση με λεωφορείο: 319 από Δουκίσσης Πλακεντίας
Από Αττική Οδό: Έξοδος 18 για Σπάτα (από το Αεροδρόμιο)
Έξοδος 16Ρ για Ραφήνα (από Ελευσίνα)
Τέρμα Αττικής οδού με κατεύθυνση προς Ραφήνα από περιφερειακό Υμηττού