Αρχική InfoMommy Νέα Εκπτώσεις τέσσερις φορές το χρόνο θα μπορούν να κάνουν τα καταστήματα

Εκπτώσεις τέσσερις φορές το χρόνο θα μπορούν να κάνουν τα καταστήματα

Εκπτώσεις έως και τέσσερις φορές τον χρόνο θα μπορούν να έχουν πλέον τα εμπορικά καταστήματα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς. Το συγκεκριμένο μέτρο θα περιλαμβάνεται στους νέους κανόνες καλής λειτουργίας της αγοράς. Αναλυτικότερα, η πρόταση αφορά την πραγματοποίηση εκπτώσεων τον χειμώνα από το πρώτο Σάββατο του Ιανουαρίου και το καλοκαίρι από το πρώτο Σάββατο του Ιουλίου με διάρκεια 4-6 εβδομάδες, ενώ θα προβλέπονται και δύο επιπλέον δεκαήμερα εκπτώσεων. Ο υφυπουργός έδωσε την σχετική ρύθμιση για δημόσια διαβούλευση με τους φορείς της αγοράς.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε συνοπτικά εκ νέου σε όσα αλλάζουν στους κανόνες της αγοράς και όπως σημείωσε ενσωματώνονται στο τελικό κείμενο τα κάτωθι:

Μη καταβολή αντιτίμου από τον πελάτη, εάν δεν έχει εκδοθεί απόδειξη πληρωμής.

Επιτρέπεται η πώληση καπνικών προϊόντων και εφημερίδων, περιοδικών από τα σούπερ μάρκετ.

Στους τιμοκαταλόγους και στις αποδείξεις σε καταστήματα εστίασης και αναψυχής προβλέπεται η αναγραφή της τελικής τιμής προ και μετά ΦΠΑ, ενώ θα αναγράφεται και το δικαίωμα μη πληρωμής στον τιμοκατάλογο.

Δεν θα χρεώνεται χωρίς προηγούμενη έγκριση - ενημέρωση του καταναλωτή οτιδήποτε τιμολογείται π.χ. ψωμί, νερό.

Θα υπάρχει εκτίμηση για το κόστος εργασίας στην προσφορά παροχής υπηρεσιών που λαμβάνει ο καταναλωτής.

Ελλατώνονται τα επιτρεπόμενα βάρη στα χύμα προϊόντα, εφόσον δεν υπάρχει το κόστος της συσκευασίας.

Λαμβάνονται σειρά μέτρων για να μην εξαπατάται ο καταναλωτής από πειραγμένες αντλίες υγρών καυσίμων. Μεταξύ των μέτρων αυτών είναι ο έλεγχος σε όλα τα στάδια μεταφοράς και εμπορίας υγρών καυσίμων και η ευθύνη όχι μόνο του πρατηριούχου αλλά και της εταιρείας εμπορίας, του εξουσιοδοτημένου συνεργείου ελέγχου και του κατασκευαστή των αντλιών για την ορθή λειτουργία της αντλίας.

Ολοκληρώνεται το αμέσως προσεχές διάστημα η αλλαγή του Αγορανομικού Κώδικα μια νομοθεσία από το 1946. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η εξειδίκευση των προστίμων για παραβάσεις στην αγορά ανάλογα με τη στάθμιση του αδικήματος και της ζημιάς που επιφέρει σε καταναλωτές και αγορά.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.