Εκστρατεία για τα γαϊδουράκια από την Kiehl’s στη Μύκονο

Μπορεί να πείτε ότι είναι μια περίεργη δράση, αλλά αν το σκεφτείτε καλύτερα θα συμφωνήσετε για την αναγκαιότητά της. Γιατί, πολύ απλά, ήταν εκεί όταν τα χρειαζόμασταν, είμαστε κοντά τους τώρα που μας χρειάζονται.

Έτσι, η Kiehl’s στο Hondos Center Μυκόνου, πιστή στη φιλοσοφία της για την προσφορά έργου στις κοινωνίες όπου δραστηριοποιείται, με τη μοναδική πρωτοβουλία “Save the donkey”, υποστηρίζει τα συμπαθή γαϊδουράκια. O πληθυσμός τους μειώνεται ενώ αυτά που υπάρχουν… συχνά υποφέρουν.

Στις 18 & 19 Ιουνίου, η Kiehl’s στο Hondos Center Μυκόνου (Αγία Άννα, Χώρα Μυκόνου) φέρνει στο νησί μία κτηνίατρο και έναν πεταλωτή που θα παρέχουν κτηνιατρική, οδοντιατρική και πεταλωτική φροντίδα, ενώ θα δοθούν συμβουλές για να είναι τα γαϊδουράκια υγιή και ευτυχισμένα.

H γνωστή σχεδιάστρια μόδας Ορσαλία Παρθένη προσφέρθηκε να σχεδιάσει limited edition παρεό του οποίου τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν στην πρωτοβουλία Kiehl’s “Save the Donkey”.

Τα γαϊδουράκια είναι αναπόσπαστο μέρος της πλούσιας Ελληνικής φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώ έχουν παίξει σημαντικότατο ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, ξεκινώντας από τους Μινωικούς χρόνους. Ειδικά στη Μύκονο, ο ρόλος τους ήτανε εξαιρετικά σημαντικός αφού ήταν το αποκλειστικό μέσο μεταφοράς των σιτηρών στους, διάσημους πλέον, μύλους του νησιού.

Σήμερα, τα γαϊδουράκια δίνουν το δικό τους αγώνα επιβίωσης. Αντιστέκονται μαζί με τους ηλικιωμένους ιδιοκτήτες τους ή αφήνονται στην τύχη τους. Πολλά γαϊδουράκια αντιμετωπίζονται απάνθρωπα, είτε λόγω άγνοιας είτε εξαιτίας της παραδοσιακά στωικής φύσης τους.
O αριθμός των γαϊδουριών στην Ελλάδα έχει μειωθεί δραματικά τα τελευταία 50 χρόνια και ο λόγος είναι ότι ο παραδοσιακός τους ρόλος ως μέσω μεταφοράς και υποστήριξης των αγροτικών εργασιών έχει αντικατασταθεί από σύγχρονα μέσα. Στη Μύκονο σήμερα υπάρχουν 50 γαϊδουράκια τα οποία δεν εργάζονται αλλά γεμίζουν με την παρουσία τους τη ζωή των ιδιοκτητών τους.

Σκοπός της καμπάνιας είναι η ευαισθητοποίησή μας για την απειλή που υφίστανται σήμερα είδη που ταυτίζονται με την ελληνική φύση καθώς και για τους τρόπους που μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση της Kiehl’s, μπορείτε να βρείτε στο www.facebook.com/kiehlsingreece