Αρχική Νέα Ελάτε να γνωρίσουμε την μουσικοθεραπεία στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας

Ελάτε να γνωρίσουμε την μουσικοθεραπεία στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας

Το Ωδείο Φίλιππος Νάκας, αναγνωρίζοντας την εξαιρετικά σημαντική συμβολή της μουσικοθεραπείας στην ενίσχυση της ψυχο-κοινωνικής υγείας του ανθρώπου, δημιούργησε φέτος Τμήμα Μουσικοθεραπείας με υπεύθυνη μουσικοθεραπεύτρια την Πελίνα Ευαγγέλου και υποδέχεται παιδιά και νέους με:

· Μαθησιακές Δυσκολίες

· Προβλήματα ή Απουσία Λόγου

· Συναισθηματικές / Αγχώδεις διαταραχές (φοβίες, συναισθήματα κατωτερότητας κ.ά.)

· Προβλήματα Συμπεριφοράς (εκρήξεις θυμού, δυσκολίες στην κοινωνικοποίηση, άρνηση να ακολουθήσουν κανόνες, σχολική άρνηση, συνεχής επιδίωξη της προσοχής των άλλων κ.α.)

· Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας

· Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή (Αυτισμό, Σύνδρομο Asperger)

· Σύνδρομο Down και άλλα σύνδρομα

· Νοητική, Κινητική ή Αισθητηριακή αναπηρία

· Χρόνιες Παθήσεις όπως Σκλήρυνση κατά Πλάκας, Νεανικός Διαβήτης κ.ά.

· Αναπηρίες που προκλήθηκαν από σοβαρά τροχαία ατυχήματα

Οι συνεδρίες μουσικοθεραπείας γίνονται μία φορά την εβδομάδα και είναι ατομικές, ενώ για να συμμετέχει κάποιος δεν χρειάζεται να έχει μουσικές γνώσεις. Eλάτε να γνωρίσετε από κοντά την αξία της μουσικοθεραπείας το Σάββατο 26 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας. Η παρουσίαση απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, επιστήμονες, μουσικούς, σπουδαστές και μαθητές που επιθυμούν να μάθουν τι ονομάζουμε μουσικοθεραπεία και πώς μπορεί να συμβάλει στη συναισθηματική, γνωστική και κοινωνική ανάπτυξη παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, εστιάζοντας στην ανάπτυξη της εκφραστικής και δημιουργικής τους ικανότητας και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής. Την ομιλία θα πραγματοποιήσει η μουσικοθεραπεύτρια Πελίνα Ευαγγέλου, Αντιπρόεδρος και Ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Συλλόγου Πτυχιούχων Επαγγελματιών Μουσικοθεραπευτών (ΕΣΠΕΜ) και Mέλος της Aμερικανικής Ένωσης Mουσικοθεραπείας (ΑΜΤΑ), μέσα από δείγματα δουλειάς της και οπτικοακουστικό υλικό. Τρεις ταλαντούχες εκπαιδευόμενες στο Κέντρο Ημέρας του Πανελληνίου Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Aτόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες, 'H Aμυμώνη' θα τραγουδήσουν ζωντανά τραγούδια από το πρώτο CD της Αμυμώνης το οποίο ετοιμάζεται. Το CD αυτό αποτελεί έργο Κοινωνικής Μουσικοθεραπείας, στο πλαίσιο συνεδριών μουσικοθεραπείας των εκπαιδευομένων της Αμυμώνης με την Πελίνα Ευαγγέλου.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 41, ΑΘΗΝΑ
210 3634000


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.