Αρχική InfoMommy Υγεία Ελάχιστα επεμβατική μέθοδος για τις παθήσεις του παχέος εντέρου

Ελάχιστα επεμβατική μέθοδος για τις παθήσεις του παχέος εντέρου

Χωρίς τομές στην κοιλιακή χώρα, δια μέσου του ορθού,  και με τη χρήση μικροχειρουργικών εργαλείων και κάμερας υψηλής ευκρίνειας γίνεται πλέον μεγάλος αριθμός επεμβάσεων για την αντιμετώπιση παθήσεων του τελικού τμήματος του παχέος εντέρου!

Η μέθοδος είναι ελάχιστα επεμβατική και  ονομάζεται Διαπρωκτική Ενδοσκοπική Μικροχειρουργική (ΤΕΜ), ενώ πρωτοεφαρμόστηκε πιλοτικά πριν από περίπου 25 χρόνια. Όμως την τελευταία πενταετία λόγω της επαναστατικής εξέλιξης της τεχνολογίας (μικροχειρουργικά εργαλεία, κάμερες υψηλής ευκρίνειας κ.λπ)  εφαρμόζεται πλέον σε ευρεία κλίμακα.

Τα αποτελέσματά της από  εξειδικευμένα κέντρα της Αμερικής και της Ευρώπης, σε χιλιάδες ασθενείς, παρουσιάστηκαν και στο 20ο Διεθνές, Ετήσιο, Λαπαροσκοπικό Συνέδριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, 24 με 26 Ιανουαρίου 2013,με τη συμμετοχή διάσημων χειρουργών από ολόκληρο τον κόσμο.

«Με τη μέθοδο αυτή αποφεύγονται οι τομές τόσο της ανοιχτής όσο και της λαπαροσκοπικής χειρουργικής στην κοιλιακή χώρα του ασθενή, ενώ ελαχιστοποιούνται οι παρενέργειες » αναφέρει  ο Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος, πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής και Διευθυντής Χειρουργός στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών, Ιατρικό Περιστερίου, που συμμετείχε, όπως κάθε χρόνο, στο συνέδριο.

Σύμφωνα με  ανακοινώσεις Κλινικών από μεγάλα Νοσοκομεία χωρών του εξωτερικού, που έγιναν στο 20ο Διεθνές Λαπαροσκοπικό Συνέδριο στο Παρίσι, τα αποτελέσματα της  μεθόδου είναι εξαιρετικά για τους ασθενείς.

Με την  ελάχιστα επεμβατική μέθοδο οι χειρουργοί παχέος εντέρου και πρωκτού αφαιρούν πιο εύκολα καλοήθεις πρωκτικούς πολύποδες, όγκους, μορφώματα και συγκεκριμένους τύπους πρωκτοορθικών καρκίνων αρχικού σταδίου.

Μάλιστα είναι εξαιρετικά ευεργετική σε ασθενείς με κακοήθεια διότι με αυστηρά συγκεκριμένες ενδείξεις αφαιρείται ο όγκος και ο ασθενής γλιτώνει την παρά φύση έδρα (κολοστομία) και το χειρουργείο που απαιτεί το άνοιγμα της κοιλιακής χώρας.

Επίσης για μορφώματα, που δεν γίνεται να αφαιρεθούν κατά την κολονοσκόπηση, η ΤΕΜ δίνει λύση.

Η μέθοδος έχει προσφέρει πολλά στους ασθενείς, ενώ έχει αλλάξει προς το καλύτερο τη χειρουργική του παχέος εντέρου και του ορθού, αφού στο παρελθόν η χειρουργική αφαίρεση πρωκτικών όγκων πάντα απαιτούσε μεγάλα χειρουργεία ανοικτής κοιλιάς.
Πλεονεκτήματα της  ΤΕΜ

O χειρουργός μπορεί να φτάσει  με καλύτερη ορατότητα και ακρίβεια βαθειά μέσα στο ορθό.
Απουσία χειρουργικής τομής
Ελάχιστη αιμορραγία
Ελάχιστες επιπλοκές και επίπτωση σε φλεγμονές
Απουσία κινδύνου μετεγχειρητικού ειλεού
Μικρότερη παραμονή στο νοσοκομείο
Μικρότερο κόστος για τον ασθενή και το ασφαλιστικό του ταμείο
Ταχύτερη επάνοδος στις καθημερινές δραστηριότητες.
Αποφυγή κολοστομίας ( παρά φύση έδρα)
Στα πλαίσια του συνεδρίου μετά από  πρότασης της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής ο διάσημος Γάλλος χειρουργός Jean Louis Dulucq, έγινε επίτιμος πρόεδρος της εταιρείας και εγκαινιάστηκε  επιστημονική συνεργασία με την Κλινική που διευθύνει στο Μπορντώ της Γαλλίας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.