Ελληνοαγγλικό Ψυχαγωγικό Summer-Camp στον Τεχνότοπο

Καλοκαίρι στην πόλη και οι μικροί μας φίλοι μπορούν να εκμεταλλευτούν τις διακοπές τους συνδυάζοντας μάθηση και ψυχαγωγία, αφού δηλώσουν συμμετοχή στο ελληνοαγγλικό ψυχαγωγικό Summer-Camp που διοργανώνει ο Τεχνότοπος. Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν αγγλικά μέσα από την ενασχόλησή τους με τα εικαστικά, τη μουσική, το θέατρο, τον κινηματογράφο και τη λογοτεχνία. Το πρόγραμμα διαρκεί 4 εβδομάδες, από τις 20/6 έως τις 15/7.
Την πρώτη μέρα τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες ανάλογα με την εκπαιδευτική βαθμίδα που έχουν ολοκληρώσει: Στην πρώτη ομάδα («Κύματα») εντάσσονται παιδιά που έχουν ολοκληρώσει τη φοίτηση τους στο προνήπιο ή και στο νήπιο, στη δεύτερη («Ήλιοι») αυτά που έχουν τελειώσει την πρώτη ή και τη δευτέρα δημοτικού, στην τρίτη ομάδα («Αστερίες») μπαίνουν τα παιδιά που έχουν φοιτήσει στην τρίτη και την τετάρτη δημοτικού, ενώ στην τέταρτη ομάδα («Δελφίνια») εντάσσονται τα παιδιά που έχουν τελειώσει την πέμπτη ή και την έκτη δημοτικού. Οι υπεύθυνες του προγράμματος ωστόσο μπορούν να κάνουν αλλαγές ανάλογα με το επίπεδο των παιδιών στα αγγλικά και τον αριθμό εγγεγραμμένων σε κάθε ομάδα.
Όλες οι ομάδες παρακολουθούν καθημερινό μάθημα της αγγλικής από έμπειρες καθηγήτριες ειδικευμένες στις συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες. Επίσης παρακολουθούν καλλιτεχνικά και δημιουργικά προγράμματα και συμμετέχουν σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες, όπως: θεατρικό παιχνίδι, εικαστικά, βιωματικό παραμύθι, παιδική λογοτεχνία, παιχνίδια στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, επιτραπέζια παιχνίδια, παρακολούθηση κινουμένων σχεδίων –ντοκιμαντέρ ή παιδικών ταινιών, προετοιμασία θεατρικής παράστασης. Σε όλες τις δραστηριότητες οι υπεύθυνες είναι αγγλόφωνες και απευθύνονται στα παιδιά τόσο στα αγγλικά όσο και στα ελληνικά.
Στο τέλος θα γίνει η καθιερωμένη καλοκαιρινή γιορτή όπου τα συμμετεχόντα παιδιά θα παρουσιάσουν σε γονείς και φίλους τις εικαστικές τους δημιουργίες. Οι ομάδες των «Κυμάτων» και των «Ήλιων» θα παρουσιάσουν θεματικό θεατρικό παιχνίδι και αυτές των «Αστερίων» και των «Δελφινιών» θεατρική παράσταση.
Κάθε ομάδα απαρτίζεται από έως 15 παιδιά, ενώ για να πραγματοποιηθεί το Summer-Camp απαιτούνται τουλάχιστον 10 εγγραφές. Τα παιδιά προσέρχονται στις 8:30 και σχολάνε στις 14:30, ενώ υπάρχει η δυνατότητα φύλαξης έως και τις 21:30 με επιπλέον χρέωση. Από τις 8:30 έως τις 9:15 υπάρχει μπουφές πρωινού που περιλαμβάνει γάλα, χυμό, δημητριακά, φρυγανισμένο ψωμί, μαρμελάδα, νουτέλα, τυριά και γαλοπούλα. Στα διαλείμματα τα παιδιά μπορούν να τρώνε σνακ που φέρνουν από το σπίτι τους ή να αγοράζουν από την καφετέρια του χώρου. Στην τελευταία ώρα ελεύθερης δραστηριότητας τα μικρότερα παιδιά μπορούν να έχουν κανονικό γεύμα, το οποίο πάλι φέρνουν από το σπίτι τους και εμείς αναλαμβάνουμε να το φυλάξουμε στο ψυγείο, να το ζεστάνουμε και να το σερβίρουμε. Το ίδιο ισχύει και για τα μεγαλύτερα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της φύλαξης, τα οποίο μπορούν να γευματίζουν στις 14:30.
Στην ώρα ελεύθερης επιλογής τα παιδιά επιλέγουν μόνα τους σε ποια από τις ακόλουθες δραστηριότητες επιθυμούν να συμμετάσχουν: παιχνίδια στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, επιτραπέζια παιχνίδια, ελεύθερο παιχνίδι στον παιδότοπο, παρακολούθηση κινουμένων σχεδίων –ντοκιμαντέρ ή παιδικών ταινιών, προετοιμασία σκηνικών και άλλων λεπτομερειών για τη θεατρική παράσταση.

Εγγραφές για το Summer-Camp πραγματοποιούνται όλο το χρόνο. Τα δίδακτρα ανέρχονται στα 390 ευρώ (περίοδος 4 εβδομάδων), ενώ η συμμετοχή στο πρόγραμμα της φύλαξης έως τις 17:30 κοστολογείται στα 100 ευρώ (η συμμετοχή στο πρόγραμμα της φύλαξης για μια ή περισσότερες φορές, χωρίς εγγραφή για όλο το μήνα, γίνεται μόνο εφόσον αυτό πραγματοποιείται για άλλα παιδιά εγγεγραμμένα με το μήνα και κοστίζει 10 ευρώ τη φορά. Το ποσό των 10 ή και των 100 ευρώ είναι σταθερό και δεν αλλάζει αν το παιδί παραμένει στο χώρο για μικρότερο διάστημα των τριών ωρών). Η επιπλέον παραμονή του παιδιού στο χώρο είναι δυνατή από τις 17:30 έως τις 21:30, τις ώρες δηλαδή λειτουργίας του παιδότοπου. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει η επιπλέον χρέωση των 8 ευρώ τη φορά, η οποία αντιστοιχεί στο εισιτήριο για τον παιδότοπο και σε ένα χυμό. Σημειώνεται ότι στον παιδότοπο υπάρχει επιτήρηση, δεν παρέχεται όμως προσωπική φύλαξη του παιδιού, οπότε η παραμονή του μετά της 17:30 εξαρτάται από την ωριμότητα του και τη δική σας διαβεβαίωση ότι θα είναι πειθαρχημένο και υπάκουο. Στις παραπάνω τιμές εμπεριέχεται ο ΦΠΑ.

Υπεύθυνη Προγράμματος: Χριστίνα Χονδρογιάννη, παιδαγωγός, συγγραφέας (Εκδόσεις Λιβάνη)
Eπιστημονικοί/Καλλιτεχνικοί Σύμβουλοι: Φανή Γέμτου, θεατρολόγος, ηθοποιός Θεάτρου Τέχνης.
Ελένη Γέμτου: Iστορικός τέχνης, λέκτορας Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Για περισσότερες πληροφορίες: 210-6814336, www.technotopos.gr