Αρχική InfoMommy Νέα Ενα πρωτότυπο άλμπουμ φωτογραφιών που καταγράφει τον χρόνο

Ενα πρωτότυπο άλμπουμ φωτογραφιών που καταγράφει τον χρόνο

Από το 1976 έως σήμερα, η 17η Ιουνίου είναι μια ξεχωριστή ημέρα για την οικογένεια του Ντιέγκο Γκόλντμεργκ. Όλη η οικογένεια φωτογραφίζεται στην ίδια στάση, με τον ίδιο τρόπο ώστε «να σταματήσει, έστω για μια στιγμή, το βέλος του χρόνου που περνάει από μπροστά τους» όπως λένε οι ίδιοι. Η οικογένεια των Αργεντινών φτιάχνει εδώ και 35 χρόνια ένα πρωτότυπο άλμπουμ φωτογραφιών που στόχο του δεν είναι να απαθανατίσει τις ωραιότερες στιγμές τους ή τα μέρη που επισκέφτηκαν αλλά να αιχμαλωτίσει το πέρασμα του χρόνου.

Από τον πρώτο χρόνο του γάμου τους, ο Ντιέγκο Γκόλντμπεργκ και η γυναίκα του Σούζι ξεκίνησαν αυτή την ασυνήθιστη... συνήθεια: να βγάζουν με μια απλή μηχανή Nikon μια φωτογραφία που θυμίζει αυτές του διαβατηρίου ή της ταυτότητας.

Από τότε, κάθε χρόνο στην επέτειό τους, τηρείται η παράδοση που θέλει την πενταμελή, πλέον, οικογένεια να μαζεύεται για το στιγμιαίο «κλικ» του φωτογραφικού φακού. Στο άλμπουμ προστέθηκε αρχικά ο πρωτότοκος γιος, Νικολά, το 1977, συνέχισε ο μεσαίος, Ματίας, το επόμενο έτος και το άλμπουμ ολοκληρώθηκε το 1983 με τη γέννηση του βενιαμίν, Σεμπαστιάν.

Μάλιστα, ο Νικολά συνεχίζει την παράδοση αυτή -με τη χρήση ψηφιακής φωτογραφικής κάμερας- με τη δική του οικογένεια, τη σύζυγο του Πάολα και την κόρη τους, Αντόνια που γεννήθηκε το 2009, ενώ πρόσφατα προστέθηκε και ο Ματίας με τη σύζυγο του, Χοακίνα, έστω και χωρίς ένα τρίτο… νεότερης ηλικίας μέλος. Δείτε το βίντεο:

Η οικογένεια, με τον τρόπο αυτό, παρατηρεί τις αλλαγές που έχουν λάβει χώρα πάνω τους τα τελευταία 35 χρόνια. «Ήταν μια απλή ιδέα που είχα και που αποδεικνύει πως, συχνά, οι πιο απλές ιδέες είναι αυτές που είναι και οι καλύτερες», σημειώνει ο πάτερ φαμίλιας Ντιέγκο που ανεβάζει κάθε νέα φωτογραφική προσθήκη στην οικογενειακή ιστοσελίδα.

Πατήστε εδώ για να δείτε το άλμπουμ φωτογραφιών


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.