Αρχική Infokids Διατροφή & Fitness Εντάξτε τα βιολογικά τρόφιμα στη διατροφή του παιδιού

Εντάξτε τα βιολογικά τρόφιμα στη διατροφή του παιδιού

Γράφει η Παιδοδιαιτολόγος – Παιδοδιατροφολόγος Ελένη Κουή BSc, MSc, R.D

Τα βιολογικά προϊόντα είναι προϊόντα που έχουν παραχθεί σε ελεχγόμενες καλλιέργειες με φυσικό τρόπο, χωρίς την χρήση χημικών φυτοφαρμάκων ή λιπασμάτων. Συγκεκριμένη κοινοτική και εθνική νομοθεσία καθορίζει τους κανόνες για την προστασία του περιβάλλοντος, την διατήρηση της ευφορίας και βιολογικής δραστηριοότητας του εδάφους. Τα προϊόντα αυτά είναι ασφαλή για την υγεία μας και φέρουν συγκεκριμένη σφραγίδα αυθεντικότητας.

Μελέτες πάνω στην διατροφική αξία των βιολογικών αυτών προϊόντων μαρτυρούν ότι όντως τρόφιμα όπως φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, γάλα και κρέας παράγωγα βιολογικής καλλιέργειας είναι σαφώς πιο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά ιδίως βιταμίνη C, ασβέστιο, σίδηρο και μαγνήσιο. Έχει αποδειχθεί συγκεκριμένα ότι τα βιολογικά γαλακτοκομικά περιέχουν υψηλότερη ποσότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνη Ε και αντιοξειδωτικές ουσίες.

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικά είναι αυτά τα τρόφιμα για την καλή υγεία όλων μας. Γίνεται ακόμα πιο σημαντικό όταν μιλάμε για την υγεία και σωστή διατροφή των παιδιών. Οι συστάσεις για φρούτα και λαχανικά είναι μία σαλάτα με κάθε κυρίως γεύμα και 2-4 φρούτα ημερησίως ανάλογα με την ηλικία του παιδιού. Οπότε καταλάβαινουμε αμέσως ότι μια τέτοια συχνή κατανάλωση θα πρέπει να είναι όσο πιο ποιοτική γίνεται! Προσφέροντας βιολογικά προϊόντα στα παιδιά όχι μόνο μειώνουμε την έκθεσή τους σε ορμόνες, συνθετικά λιπάσματα, βιταμίνες, αντιβιοτικά αλλά έχουμε και στοιχεία που υποστηρίζουν ένα καλύτερο ρυθμό ανάπτυξης σε παιδιά που τρέφονται με βιολογικά προιόντα. Μπορούμε λοιπόν άφοβα να τα εντάξουμε στην διατροφή των παιδιών όταν φυσικά οι τιμές τους δεν είναι απαγορευτικές.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.