Αρχική Νέα Εντοπίζοντας τις μαθησιακές δυσκολίες στην τάξη

Εντοπίζοντας τις μαθησιακές δυσκολίες στην τάξη

Τα σχολεία ξεκίνησαν και οι μικροί μαθητές προσπαθούν να ανταποκριθούν όσο το δυνατόν καλύτερα στις σχολικές απαιτήσεις. Παρόλ' αυτά υπάρχει μια σημαντική μερίδα μαθητών που αντιμετωπίζει δυσκολία στο να προσαρμοστεί στο σχολικό πρόγραμμα. Οι μαθησιακές δυσκολίες είναι ένα σύνολο διαταραχών που μειώνουν την ικανότητα ενός παιδιού να επικοινωνήσει ή να μάθει και εμπερικλείουν μια ευρεία κατηγορία προβλημάτων όπως τις δυσκολίες αντίληψης, εγκεφαλικές δυσλειτουργίες, αυτισμό, δυσλεξία, αναπτυξιακή αφασία.
Στο βιντεάκι που ακολουθεί μπορείτε να δείτε πώς αντιμετωπίζει το σχολείο ένα παιδί που έχει μαθησιακές δυσκολίες. Εάν εντοπίσετε κάποια από τις ακόλουθες συμπεριφορές και στο δικό σας παιδί ή η δασκάλα στο σχολείο σας παραπονεθεί για μια τέτοια στάση, καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό.
Να θυμάστε ότι οι μαθησιακές δυσκολίες δεν είναι θέμα ταμπού. Μπορεί να διορθωθεί το όποιο πρόβλημα αρκεί να διαγνωστεί εγκαίρως και να αντιμετωπιστεί μεθοδικώς.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.