Αρχική Περιβάλλον Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Μνημείων στο Mουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου (16-17/4)

Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Μνημείων στο Mουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου (16-17/4)

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, όπως κάθε χρόνο, στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μνημείων που τιμάται κάθε χρόνο στις 18 Απριλίου, οργανώνει το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Απριλίου στις εγκαταστάσεις του, εκδηλώσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών και κυρίως των νέων με θέμα τα φυσικά μνημεία και τη σημασία τους για τον άνθρωπο.
Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν στην αίθουσα οπτικοαουστικών μέσων του Μουσείου την παρουσίαση διαδραστικής εφαρμογής με θέμα «Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου», η οποία παρουσιάζει τον τρόπο δημιουργίας, τη μοναδικότητα και την παγκόσμια αξία του Μνημείου ώστε να συνειδητοποιήσουν την αξία του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και την ανάγκη προστασίας και ανάδειξής του. Εν συνεχεία, θα περιηγηθούν στις μόνιμες εκθέσεις του μουσείου και θα γνωρίσουν τα ευρήματα των ανασκαφών στο Απολιθωμένο Δάσος, των παλαιοντολογικών ανασκαφών από όλη την Ελλάδα καθώς και τα γεωλογικά μνημεία που μαρτυρούν την γεωλογική ιστορία του Αιγαίου.
Φέτος το Μουσείο φιλοξενεί την Περιοδική Έκθεση «Aπολιθώματα στο Αιγαίο – Βιοποικιλότητα θηλαστικών: Από το Δεινοθήριο της Λέσβου στον Άνθρωπο των Πετραλώνων». Η έκθεση πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Μουσείου Παλαιοντολογίας του Τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από τις συλλογές του οποίου προέρχονται σπάνια απολιθώματα από τις παλαιοντολογικές έρευνες στον Ελληνικό χώρο, και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, το οποίο προσέφερε σημαντικά ευρήματα από την Κρήτη. Παρουσιάζονται περισσότερα από 40 εντυπωσιακά απολιθώματα θηλαστικών ζώων που έχουν ζήσει στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου Πελάγους κατά τον Καινοζωικό Αιώνα. Οι επισκέπτες θα ταξιδέψουν στο μακρινό παρελθόν, να γνωρίσουν τη βιοποικιλότητα και την εξέλιξη των θηλαστικών στην περιοχή του Αιγαίου μέσω των απολιθωμάτων, φωτογραφικού υλικού και αναπαραστάσεων, δεινοθήρια, τεράστια γομφοθήρια, φοβερούς μαχαιρόδοντες, ψηλόλαιμες αλλά και κοντόλαιμες καμηλοπαρδάλεις, τριδάκτυλα ιππάρια, γαζέλες με ποικιλόμορφα κέρατα, περίεργα χαλικοθήρια, τριχωτούς ρινόκερους, νάνους ιπποπόταμους και πολλά άλλα ζώα, που έζησαν στα τροπικά και υποτροπικά δάση, τις ξηρές σαβάνες ή τις παγωμένες τούνδρες, που αντιπροσωπεύουν οικοσυστήματα που διαδοχικά κυριάρχησαν στην Ανατολική Μεσόγειο στη διάρκεια των τελευταίων 23 εκατομμυρίων ετών. Πρόκειται για μια γνωριμία με την τεράστια ποικιλία των ζώων που έζησαν στην περιοχή του Αιγαίου από την εποχή του απολιθωμένου δάσους της Λέσβου παρουσιάζοντας τα νεώτερα τεκμήρια για τα ζώα που έζησαν στην περιοχή του Αιγαίου, μέχρι την εξάπλωση του ανθρώπου, που αντιπροσωπεύεται από το κρανίο του Ανθρώπου των Πετραλώνων που ανακαλύφθηκε στα μέσα του 20ου αιώνα στη Χαλκιδική και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα παλαιοανθρωπολογικά ευρήματα παγκοσμίως.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο στο τηλέφωνο 22530-54434, e-mail: lesvospf@otenet.gr.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.