Αρχική InfoTeens Υγεία Επιβραβεύστε τα αδύνατα παιδιά με υψηλή βαθμολογία

Επιβραβεύστε τα αδύνατα παιδιά με υψηλή βαθμολογία

Τι σχέση άραγε έχει το βάρος του παιδιού με τη σχολική του απόδοση; Πριν βιαστείτε να απαντήσετε αρνητικά ξανασκεφθείτε το καθώς ο γνωστός διατροφολόγος Pierre Dukan, κατέθεσε μια ριζοσπαστική πρόταση στην γαλλική κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η παιδική και εφηβική παχυσαρκία.

Ειδικότερα, ο Dukan κατέθεσε την άποψη οι μαθητές στο γυμνάσιο θα ζυγίζονται, προαιρετικά, στις τελικές εξετάσεις να παίρνουν εξτρά βαθμολογία αν έχουν διατηρήσει τον Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) τους από το 18 ως το 25. Ενώ, αυτοί που ήταν ήδη υπέρβαροι στην αρχή του διετούς μαθήματος θα παίρνουν διπλάσιους βαθμούς αν έχουν καταφέρει να αδυνατίσουν μέσα σε μια διετία. Ο Δείκτη Μάζας Σώματος τους (ΔΜΣ), ένας τρόπος μέτρησης του σωματικού βάρους που υπολογίζεται διαιρώντας το βάρος (σε κιλά) με το τετράγωνο το ύψους (σε μέτρα).

Ο διατροφολόγος πιστεύει ότι μια τέτοια εκπαιδευτική κίνηση θα είναι «ένας καλός τρόπος για να ευαισθητοποιήσει τους εφήβους να ακολουθήσουν μια πιο ισορροπημένη διατροφή." Μάλιστα, σε όσους αντέκρουσαν την άποψη του υποστηρίζοντας ότι μια τέτοια πρακτική επί της ουσίας θα δρα τιμωρητικά εις βάρος των υπέρβαρων μαθητών αντέτεινε ότι «Δεν υπάρχει τίποτα λάθος στην προσπάθεια να συνδέσουμε την εκπαίδευση των παιδιών και τη διατροφική τους συμπεριφορά. Ίσα ίσα που μια τέτοια κίνηση θα αποτελέσει κίνητρο για τους υπέρβαρους μαθητές ούτως ώστε να τρέφονται σωστά και υιοθετήσουν πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες".

Η Γαλλία αν και έχει λάβει μια σειρά σημαντικών μέτρων για την καταπολέμηση της παιδικής και εφηβικής παχυσαρκίας εντούτοις το πρόβλημα αντί να αμβλύνεται, διαρκώς οξύνεται.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.