Αρχική InfoMommy Υγεία Επιδημία δάγκειου πυρετού εξαπλώνεται στην Ευρώπη

Επιδημία δάγκειου πυρετού εξαπλώνεται στην Ευρώπη

Από τη δεκαετία του '20 είχε να μας απασχολήσει ο δάγκειος πυρετός στην Ευρώπη. Όμως από τις αρχές Οκτωβρίου, τα κρούσματα στην Μαδέρα, στο αρχιπέλαγος της Πορτογαλίας έχουν φθάσει τα 1.357 και συνεχώς αυξάνονται.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Πρόληψη και τον Έλεγχο των Ασθενειών (ECDC) ανέφερε ότι 25 κρούσματα της νόσου--η οποία αποκαλείται και «πυρετός των σπασμένων οστών» γιατί ο πόνος που μπορεί να προκαλέσει στους ανθρώπους είναι τόσο μεγάλος, που έχουν την αίσθηση ότι σπάνε τα κόκαλά τους-- εντοπίστηκαν σε άλλα σημεία της Ευρώπης από ανθρώπους που είχαν ταξιδέψει από τη Μαδέρα.

Η νόσος προκαλείται από τον δάγκειο ιό, ο οποίος μεταδίδεται (δηλαδή εξαπλώνεται) μέσω των κουνουπιών.

Κρούσματα έχουν καταγραφεί στην Πορτογαλία, τη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Σουηδία και τη Γαλλία.

Ευτυχώς δεν έχει καταγραφεί κανένας θάνατος ενώ έχουν νοσηλευτεί  89 άνθρωποι.

Στα συμπτώματα καταγράφονται: πυρετός, πονοκέφαλος, δερματικό εξάνθημα που μοιάζει με την ιλαρά και πόνος στους μύες και στις αρθρώσεις.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.