Επιστήμη της Λαμπρής στο Ίδρυμα Ευγενίδου: Νέα σειρά πειραμάτων

Το Πάσχα μπορεί να πέρασε, αλλά όλοι είμαστε ακόμη υπό την επήρειά του. Έτσι, η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας μας προσκαλεί στην «Επιστήμη… της Λαμπρής», από τις 27 Απριλίου έως την 1η Μαΐου! Αυγά, κεριά, εκρήξεις και «θαύματα» σε μια φαντασμαγορική επίδειξη πειραμάτων και σε «εκρηκτικές» δραστηριότητες, θα μας επιτρέψουν να μάθουμε όλα τα μυστικά που κρύβονται πίσω από τα έθιμα της εορταστικής περιόδου και να εντυπωσιάσουμε τους φίλους μας με τα μυστήρια της επιστήμης!

Πειράματα
Ώρες 13:30 – 14:10 (προτείνεται για παιδιά άνω των 9 ετών και ενήλικες)

Βαμμένα κόκκινα αυγά…κάθε Πάσχα! Αντί για τις συνηθισμένες χημικές βαφές αυγών, χρησιμοποιούμε φυσικές χρωστικές. Βάφουμε τα αυγά μας με κόκκινο λάχανο και κρεμμυδόφυλλα και όχι μόνο… Θα δείτε επίσης πώς μπορούμε να φτιάξουμε αυγά που φθορίζουν και… ξεχωρίζουν. Κεριά και λιβάνια: Το Πάσχα τα κεριά έχουν την τιμητική τους. Μέσα από απίθανα κόλπα που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους μαθαίνουμε περισσότερα για τα κεριά και τον τρόπο λειτουργίας τους.

Μουσική… η εορταστική: Μάθετε για τη μουσική απ’ την Ανατολή ως τη Δύση. Πώς γεννήθηκε η Δυτική μουσική και τι σχέση έχει με τα μαθηματικά;

Χημεία… η εκπληκτική: Μικρά χημικά «θαύματα», που θα σας κάνουν να μην πιστεύετε στα μάτια σας. Οι εκπληκτικές ιδιότητες των υγρών που αλλάζουν αναπάντεχα. Δεν είναι μαγεία… αλλά Χημεία.

Απόψε κάνεις μπαμ! Θα απολαύσετε τα δικά σπιτικά πυροτεχνήματα με τη βοήθεια της χημείας και της φυσικής. Λάμψεις, κρότοι και αυτόματη ανάφλεξη.

Δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους
Ώρες 16:30 έως 17:30 (προτείνεται για παιδιά άνω των 9 ετών και ενήλικες)

Πασχαλινές χειροτεχνίες (Origami): Ένα ψαλίδι κι ένα φύλλο χαρτί αρκούν για να κάνουμε πολύ όμορφα, και εντυπωσιακά διακοσμητικά, που κανένας δεν θα πιστεύει ότι είναι τόσο εύκολο να τα φτιάξεις.

Πασχαλινό Φαναράκι: Εκτός από παραδοσιακό έθιμο, το φαναράκι μπορεί να αποτελέσει και μια εξαιρετικά ωραία κατασκευή.

Σημείωση: Για τις δραστηριότητες αυτές δεν γίνεται κράτηση, μπορείτε να τις παρακολουθήσετε με το εισιτήριο της Διαδραστικής Έκθεσης. Σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ίδρυμα Ευγενίδου

Λ. Συγγρού 387 (Είσοδος από Πεντέλης 11), Παλ. Φάληρο

Τηλ: 210 9469640, 210 9469681

http://www.eugenfound.edu.gr