Επιτραπέζια παιχνίδια

Επιτραπέζια παιχνίδια υπάρχουν πολλά, που να κρατούν όμως το ενδιαφέρον των παιδιών -και των μεγαλύτερων- αμείωτο, ακόμα κι αν υπάρχουν αρκετά, θέλουν ψάξιμο για να τα εντοπίσεις. Εμείς, αναζητώντας μερικά καλά επιτραπέζια, βρεθήκαμε στο ηλεκτρονικό κατάστημα του βιβλιοπωλείου Παπασωτηρίου (http://www.papasotiriou.gr/category.games.asp?deid=801), που διαθέτει τα περισσότερα, και μάλιστα τα πιο καινούργια, παιχνίδια της Κάϊσσα. Από αυτά ξεχωρίσαμε:
* Το Bandu είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι συνδυασμών για μικρούς και μεγάλους. Το χτίσιμο αποκτάει νέο νόημα! 66 εντελώς παρανοϊκά κομμάτια φτάνουν τους νόμους της Φυσικής στα όριά τους. Πάνω από 1 δισεκατομμύριο συνδυασμοί δίνουν τη δυνατότητα για απίθανες δημιουργίες και εντελώς αλλόκοτα κατασκευάσματα.
«Θα μπορέσει το έλατο να χωρέσει ανάμεσα στην αυγοθήκη και το δαχτυλίδι;» Όλα είναι δυνατά, αρκεί τα χέρια σας να μην τρέμουν! Θα χρειαστείτε λίγη τύχη, αλλά και να είστε καλοί στο να μπλοφάρετε. Με έξυπνη δε χρήση των πλειστηριασμών μπορείτε να απαλλαγείτε από ανεπιθύμητα κομμάτια, «δωρίζοντάς» τα στους αντιπάλους σας.
Για 2 έως 6 παίκτες, ηλικίας 8+. Διάρκεια 30 λεπτά. Το παιχνίδι είναι στα Ελληνικά. Η τιμή του είναι στα €49,99.

* Το Blokus. Νέο επιτραπέζιο παιχνίδι στα ελληνικά με εύκολους κανόνες, αλλά με αρκετό βάθος στρατηγικής. Σκοπός του κάθε παίκτη είναι να τοποθετήσει τα περισσότερα πλακίδια στο ταμπλό. Είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής για όλη την οικογένεια και πάρει τα περισσότερα βραβεία από όλα τα παιχνίδια.
Παίζεται με 2 – 4 άτομα ηλικίας 7 ετών και άνω. Θα το βρείτε στα 29,99€.

* Την Πόλη του Γαλάζιου Φεγγαριού, ένα παιχνίδι στρατηγικής για το οποίο έχουμε μιλήσει και στο παρελθόν. Οι παίκτες πρέπει να ξαναφτιάξουν τα ερείπια της εξαίσιας αυτής πόλης χρησιμοποιώντας τις ικανότητές τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η τιμή του επιτραπέζιου είναι στα 29,99 ευρώ.

* Τον Γύρο του Κόσμου σε 80 Ημέρες. Όπως και στο διάσημο βιβλίο του Ιουλίου Βερν, οι παίκτες εδώ είναι μέλη μιας λέσχης στο Λονδίνο, στις αρχές του 20ου αιώνα και βάζουν το εξής στοίχημα: ο παίκτης που θα μπορέσει να γυρίσει τον κόσμο σε λιγότερες από 80 μέρες είναι ο νικητής.
Το επιτραπέζιο είναι για 2 έως 6 παίκτες και η τιμή του είναι στα 29,99 ευρώ.