Αρχική Περιβάλλον Εποχικά φυτά… πώς να τα συντηρήσετε και μετά τις γιορτές

Εποχικά φυτά… πώς να τα συντηρήσετε και μετά τις γιορτές

Με το που θα καταφέρετε να στολίσετε το σπίτι σας με εποχικά φυτά, όπως το αλεξανδρινό, ένα νέο στοίχημα μπαίνει: να καταφέρετε να τα διατηρήσετε. Αρχικά πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι τα σπίτια είναι αφιλόξενα για τα φυτά, ιδίως την περίοδο των ρεβεγιόν. Για να το συνειδητοποιήσετε σκεφτείτε μέχρι ποια ώρα το βράδυ ανάβουν τα φώτα. Στη φύση, τα φυτά εκτίθενται στο φως πολύ λιγότερες ώρες κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ή αναλογιστείτε σε ποια επίπεδα κυμαίνεται η υγρασία και η θερμοκρασία εντός του σπιτιού. Μάλλον (και ευτυχώς) δεν μοιάζουν με τα επίπεδα του εξωτερικού περιβάλλοντος. Αν καταγράψετε τις συνθήκες που επικρατούν εντός και τις συγκρίνετε με τις απαιτήσεις των φυτών, θα μπορέσετε σύντομα να καταστρώσετε ένα σχέδιο δράσης.
• Ακόμη και αν δεν καπνίζετε, δύσκολα θα αρνηθείτε στους καλεσμένους σας να ανάψουν ένα τσιγάρο στο ρεβεγιόν. Με αποτέλεσμα ένα μεγάλο ποσοστό του καπνού, να απορροφηθεί από τα φύλλα «δηλητηριάζοντας» όλο το φυτό. Για να μειώσετε τις επιπτώσεις, φροντίστε να αερίσετε καλά το σπίτι και να σκουπίσετε τα φύλλα των φυτών σας με ένα ελαφρώς βρεγμένο πανί.
• Δεδομένου ότι το σπίτι θα είναι συχνά φωτισμένο έως τις πρώτες πρωινές ώρες, τα φυτά που φιλοξενείτε θα «λειτουργούν» πιο εντατικά και θα χρειάζονται περισσότερες θρεπτικές ουσίες τις οποίες θα απορροφούν από το χώμα τους. Έτσι, μετά τις γιορτές προσθέστε στο χώμα τους μικρή ποσότητα λιπάσματος ή αλλάξτε το χώμα.
• Τα θερμαντικά σώματα, τα αερόθερμα και οι σόμπες πολλές φορές ξηραίνουν την ατμόσφαιρα. Με αποτέλεσμα, τα φύλλα να αρχίζουν να χαλάνε. Για να εξασφαλίσετε τις κατάλληλες συνθήκες υγρασίας, φροντίστε να ψεκάζετε τα φυτά με νερό κάθε τρεις ή τέσσερις μέρες. Επιπλέον, τοποθετήστε κοντά τους βαθιά πιατάκια γεμάτα νερό.
• Τα περισσότερα από τα είδη που χρησιμοποιούμε για το εορταστικό ντεκόρ, δεν ανήκουν στα φυτά που αναπτύσσονται σε εσωτερικούς χώρους. Οπότε, αναπτύσσονται καλύτερα σε θερμοκρασίες από 15 έως 18°C. Για να μην ταλαιπωρηθούν πολύ, κατά την περίοδο των γιορτών, τοποθετήστε τα μακριά από εστίες θέρμανσης, κοντά σε ένα παράθυρο ή μία μπαλκονόπορτα. Όταν τα φώτα των γιορτών σβήσουν, καλό θα ήταν να τα μεταφέρετε στο μπαλκόνι ή τον κήπο σας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.