Αρχική InfoTeens Νέα Εργαστήρια αερομοντελισμού και robotixlab στο Κέντρο ΝΟΗΣΙΣ

Εργαστήρια αερομοντελισμού και robotixlab στο Κέντρο ΝΟΗΣΙΣ

Το τεχνολογικό κέντρο ΝΟΗΣΙΣ διοργανώνει δύο νέα εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους ηλικίας 11 έως 14 ετών. Το πρόγραμμα των εργαστηρίων διαμορφώνεται ως εξής:

Αερομοντελισμός

Πρόκειται για εργαστηριακό πρόγραμμα κατασκευής αερομοντέλων, όπου τα παιδιά που συμμετέχουν γνωρίζουν τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά τις αρχές της πτήσης και της αεροδυναμικής, μέσω της κατασκευής και δοκιμαστικής πτήσης μοντέλων αεροπλάνων. Με τον τρόπο αυτό οι συμμετέχοντες εξοικειώνονται με την κατασκευή και δοκιμή αρχικά απλών και σταδιακά πιο σύνθετων μοντέλων ελεύθερης πτήσης, που απαιτούν ρυθμίσεις και ελέγχους. Την οργάνωση του περιεχομένου και την εκτέλεση του προγράμματος πραγματοποιούν, στο πλαίσιο της διάδοσης του αεραθλητισμού, οι μηχανικοί – μέλη της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας, Γιώργος Κανδυλάκης και Άννα Σφέτκου.
Διεξάγεται κάθε Σάββατο από τις 15.30 μέχρι τις 17.00, από 21/1/2011 μέχρι 7/4/2011 (εξαιρούνται το Σάββατο 25/2 και 24/3).

ROBOTIXLAB 1: Κίνηση, Ήχος, Φως

Πρόκειται για εργαστηριακό πρόγραμμα βιωματικής μάθησης, στο οποίο μαθητές 10 – 12 ετών έρχονται σε επαφή με την επιστήμη της ρομποτικής κατασκευάζοντας και προγραμματίζοντας πραγματικά ρομπότ. Οι συμμετέχοντες δουλεύουν συνεργατικά μέσω ενός θεματικού σεναρίου προσπαθώντας να επιλύσουν κάποιο πρόβλημα με την χρήση ρομπότ. Ο πρώτος κύκλος RobotixLab 1 έχει θέμα «Ρομποτική κίνηση, ήχος, φως». Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με διεξαγωγή διαγωνισμού ρομποτικού χορού και ράλι. Την οργάνωση του περιεχομένου και την εκτέλεση του προγράμματος πραγματοποιεί ο Μηχανικός Ρομποτικής Αντώνης Κάνουρας.

Κάθε Κυριακή από τις 11.30 μέχρι τις 13.00 θα διεξαχθούν 3 κύκλοι:
Α΄ κύκλος 15, 22, 29 Ιανουαρίου,
Β’ κύκλος 12, 19 Φεβρουαρίου, 4 Μαρτίου,
Γ΄ κύκλος 18 Μαρτίου, 1, 8 Απριλίου.
Και στα δύο προγράμματα θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες

Δευτέρα – Παρασκευή: 12.00 – 15.00 Πέτρος Βογιατζόγλου/ Μιχάλης Παπουτσίδης Τηλέφωνο: 2310 483000, εσωτ. 140/ 147

ΝΟΗΣΙΣ,
6ο χμ Θεσσαλονίκης – Θέρμης


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.