Αρχική InfoTeens Σχέσεις - Ψυχολογία Εργαστήρια Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας για εφήβους

Εργαστήρια Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας για εφήβους

Ένα κύκλο εργαστηρίων με στόχο την εξερεύνηση του χώρου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των διαπροσωπικών σχέσεων και των υπαρξιακών ερωτημάτων που μπορεί να απασχολούν έναν έφηβο, θα πραγματοποιήσει η εκπαιδευτικός Άννα Μερτζάνη στον πολιτιστικό χώρο "Στο Κέντρο της Πόλης".

Μέσα από βιωματική διεργασία, τα παιδιά θα μπουν σε ρόλους βγαίνοντας από την ήδη γνώριμη θέση τους, θα κληθούν να αντιμετωπίσουν ηθικά διλήμματα και μέσα από την κατάθεση των δικών τους εμπειριών, θα αποκτήσουν στο τέλος του σεμιναρίου μια εισαγωγή στη σχετικότητα της σκέψης και της πραγματικότητας.

Τα εργαστήρια θα ξεκινούν με μια αφορμή, μια εικόνα, μια ιστορία, ένα σχόλιο από μια εφημερίδα ή ακόμα και ένα ερώτημα. Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν χωρίς λογοκρισία τις σκέψεις τους, να διαλογιστούν πάνω σε αυτές καθώς και να ακούσουν τις τυχόν διαφορετικές γνώμες που θα προκύψουν από τους άλλους συμμετέχοντες, με μια μόνη προϋπόθεση: ότι θα εντάσσουν τη σκέψη τους και τον εαυτό τους μέσα στο πλαίσιο που θέτει το θέμα και η ομάδα.

Επίσης τα παιδιά, πέρα από το διαλεκτικό μέρος του εργαστηρίου, θα έχουν τη δυνατότητα να εκφραστούν είτε μέσω κάποιας εικαστικής δημιουργίας είτε μέσω θεατρικού παιχνιδιού.

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε παιδιά 4ης, 5ης & 6ης δημοτικού.

Οι συναντήσεις θα γίνουν Κυριακή 11:00- 13:00 μμ στις 15 & 22 Ιανουαρίου, 5 & 19 Φεβρουαρίου , 4 & 18 Μαρτίου 2012

Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στο 6937006675

"Στο Κέντρο της Πόλης"
Παρμενίδου 29, Μετς
210 7567713


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.