Εργαστήρια κατασκευών και χειροτεχνίας στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης !

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης υποδέχεται τον Μάρτιο με μια σειρά εκδηλώσεων που θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων παιδιών. Ειδικότερα το πρόγραμμα του Μαρτίου ξεχωρίζει για τα εικαστικά του εργαστήρια που προκαλούν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία των παιδιών.

Σάββατο 3 & 10 Μαρτίου
Φανταστικά πλάσματα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Το Σάββατο 3 και 10 Μαρτίου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης τα παιδιά θα κατασκευάσουν μαριονέτες με μεικτή τεχνική. Θα χρησιμοποιήσουν χαρτοπολτό, εφημερίδες, μπαλόνια, και ανακυκλώσιμα υλικά και θα φτιάξουν τα διάφορα μέρη της μαριονέτας. Θα εμπνευστούν από τα εκθέματα του Μουσείου που απεικονίζουν ζώα και θα δημιουργήσουν τα δικά τους φανταστικά πλάσματα.
Στην επόμενη συνάντηση θα ολοκληρώσουν τις μαριονέτες, θα αυτοσχεδιάσουν και θα παίξουν σε μια μικρή παράσταση με πρωταγωνιστές τις μαριονέτες.

Ώρα: 11.00 – 13.00
Για παιδιά 5 – 10 ετών
Κόστος συμμετοχής €25 (€22 για τα αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο)
Για πληροφορίες – κρατήσεις: 210 7294220 (Δευτ.-Παρ. 10.00-13.00

Προσωπογραφία – Από το μολύβι, στην τέμπερα και το κολλάζ»

Ο ζωγράφος Διονύσης Καμπόλης και η παιδαγωγός Γκέλυ Τζαμουράνη υποδέχονται τα παιδιά στο εργαστήριο και μαζί ξεκινούν ένα ταξίδι στον μαγευτικό κόσμο της ζωγραφικής. Τα παιδιά εμπνέονται από τις μόνιμες συλλογές και τις περιοδικές εκθέσεις του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και δημιουργούν τα δικά τους έργα. Επίσης, γνωρίζουν μεγάλους ζωγράφους και ζωγραφίζουν με τέμπερες, κάρβουνο, παστέλ, και άλλα υλικά, μαθαίνοντας παράλληλα να χρησιμοποιούν διάφορες τεχνικές. Προσωπογραφία είναι η απεικόνιση ενός προσώπου με διάφορα μέσα όπως, ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, κολλάζ. Με αυτόν τον τρόπο ο καλλιτέχνης δεν παρουσιάζει μόνο τα εξωτερικά χαρακτηριστικά, αλλά και την προσωπικότητα, τα συναισθήματα και τον ψυχικό κόσμο ενός προσώπου, πολλές φορές όπως το αντιλαμβάνεται ο ίδιος. Στον κύκλο αυτό τα παιδιά θα δουν προσωπογραφίες μεγάλων ζωγράφων όπως ο Σεζάν, ο Ματίς, ο Μοντιλιάνι, ο Βαν Γκογκ, ο Πικάσο, ο Ντε Κίρικο και θα γνωρίσουν τις διάφορες καλλιτεχνικές τάσεις του 20ου αιώνα. Με μολύβι, κάρβουνο, χρώματα, τέμπερες και χρωματιστά χαρτιά τα παιδιά θα σχεδιάσουν σε χαρτόνια, θα ζωγραφίσουν σε καμβά και θα φτιάξουν τρισδιάστατες προσωπογραφίες με την τεχνική του κολλάζ.

Σάββατο: 3, 10, 17 & 24 Mαρτίου
Ώρα: 13.00 – 15.00
Για παιδιά 8 – 12 ετών
Κόστος συμμετοχής: €65 (€50 για τα αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο)
Απαραίτητη η παρουσία σε όλες τις συναντήσεις
Για πληροφορίες – κρατήσεις: 210 7294220 (Δευτ.-Παρ. 10.00-13.00

Μουσείο Κυκλαδικής Tέχνης
Νεοφύτου Δούκα 4
Κολωνάκι