Εργαστήρια ποίησης για εφήβους στο ΕΚΕΒΙ

«Η ποίηση είναι η συντροφιά και η παρηγοριά του ανθρώπου. Γλυκαίνει την ψυχή μας και μας ταξιδεύει με έναν τρόπο που δεν είχαμε φανταστεί» γράφει ο Στρατής Πασχάλης στο αντίστοιχο αφιέρωμα του Mικρού Aναγνώστη (mikrosanagnostis.gr).

8-12/11 & 6-10/12/2010 είναι οι ημερομηνίες κατά τις οποίες θα διεξαχθούν τα δωρεάν εργαστήρια ποίησης για τους μαθητές Λυκείου με τον ποιητή Στρατή Πασχάλη.
Η ποίηση ως βίωμα και αισθητική εμπειρία είναι το θέμα των εργαστηρίων ποίησης για εφήβους που διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) στο πλαίσιο των δωρεάν εκπαιδευτικών εργαστηρίων που προσφέρει το «Εργαστήρι του βιβλίου». Τα εργαστήρια απευθύνονται σε οργανωμένες ομάδες μαθητών Λυκείου και θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΚΕΒΙ από τις 8 έως τις 12 Νοεμβρίου 2010 καθώς και από τις 6 έως τις 10 Δεκεμβρίου 2010 (ώρες: 10.00-11.30 π.μ.).
Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε άμεση επαφή και να συνομιλήσουν με έναν σημαντικό εκπρόσωπο της σύγχρονης ελληνικής ποίησης, τον Στρατή Πασχάλη.

Η προσέγγιση του ποιητικού λόγου, του κλασικού όσο και του μοντέρνου, μέσα από τη ματιά ενός ποιητή από τη μια πλευρά και των εφήβων από την άλλη, προσφέρεται για ελεύθερο διάλογο και δημιουργικές συζητήσεις που προωθούν την φιλαναγνωσία και την αγάπη για την ποίηση.
* Ο Στρατής Πασχάλης γεννήθηκε το 1958 στην Αθήνα. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες. Παράλληλα με το ποιητικό του έργο, γράφει μελέτες και κριτικές, μεταφράζει ξένους συγγραφείς και ποιητές, ενώ ασχολείται συστηματικά και με τη θεατρική μετάφραση. Τιμήθηκε με το Βραβείο Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών (1994), το Κρατικό Βραβείο Μετάφρασης (1998) και το Βραβείο Ποίησης του περιοδικού Διαβάζω (1999). Έχει ανθολογήσει Καραγάτση και Παπαδιαμάντη. Επίσης έχει γράψει ένα παιδικό βιβλίο και ένα μυθιστόρημα. Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΒΛΙΟΥ

Αθ. Διάκου 4 117 42 Αθήνα (μετρό Ακρόπολη)
Τμήμα Εκπαιδευτικών Δράσεων
Εύη Γεροκώστα
Τηλ.: 210-9200332
Fax: 210-9200305
E-mail: egerokosta@ekebi.gr