Αρχική InfoTeens Νέα Εργαστήρι για Εφήβους 13-17 ετών στη Στέγη: Μουσικό Λαμπορατόριο

Εργαστήρι για Εφήβους 13-17 ετών στη Στέγη: Μουσικό Λαμπορατόριο

Ένα ανοιχτό πεδίο έκφρασης με τους ήχους του περιβάλλοντός μας ξεκινάει τις Τετάρτες, από τις 16 Ιανουαρίου 2013 19:00-21:00.

Οι συμμετέχοντες σε αυτό τον κύκλο των μουσικών εργαστηρίων θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν ένα ευρύ φάσμα σύγχρονων δημιουργικών ιδεών και τεχνικών, οι οποίες χρησιμοποιούνται από μουσικούς και sound artists, ξεκινώντας από τα τελευταίας τεχνολογίας εργαλεία βασισμένα σε υπολογιστές και φτάνοντας μέχρι τη δημιουργική χρήση ηλεκτρονικών οργάνων χαμηλού κόστους (Do It Yourself - DIY) και την τροποποίηση απλών ηλεκτρικών κυκλωμάτων (circuit bending). Στα εργαστήρια θα χρησιμοποιηθούν δωρεάν συστήματα ανοιχτού λογισμικού επαγγελματικών προδιαγραφών, τα οποία οι έφηβοι θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μαζί τους, ώστε να συνεχίσουν να πειραματίζονται στον ελεύθερο χρόνο τους.

Η μουσική δεν είναι για λίγους. Γι' αυτό, το εργαστήριο δεν απευθύνεται σε εφήβους που έχουν μουσικές γνώσεις, αλλά σε όλους αυτούς που θέλουν να ψάξουν τα όρια της μουσικής μέσα από ένα ακουστικό bricolage, φτιάχνοντας ήχους από αντικείμενα όπως τάπερ, μαγνήτες, καλώδια, ταμπλέτες, κυκλώματα, κλπ. Απευθύνεται επίσης σε εκείνους που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τη μουσική για να διευρύνουν τα πεδία έκφρασής τους, να συνεργαστούν ομαδικά, να επεξεργαστούν ήχους με τις τεχνικές δεξιότητες που θα αποκομίσουν και να δημιουργήσουν συλλογικά.

Η τελική ερμηνεία που θα προκύψει, θα είναι το αποτέλεσμα της σύνθεσης και συμπόρευσης όλων των ιδεών όλων των εργαστηρίων μαζί, τόσο του ήχου, όσο και της εικόνας και της κίνησης, τα οποία θα «τρέχουν» συγχρόνως στο χώρο της Στέγης από τους Medea Electronique.

Η παράσταση-παρουσίαση για γονείς και φίλους θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Μαρτίου 2013.

Απευθύνεται σε: Εφήβους 13-17 ετών
Ο κύκλος των εργαστηρίων θα πραγματοποιηθεί από τους συνθέτες ηλεκτροακουστικής μουσικής και εκπαιδευτικούς Tim Ward και Μανώλη Μανουσάκη.

 ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ
Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα 11745
Εισιτήρια: 210 900 5 800,
Διοίκηση: 2130 1 78000
Email: info@sgt.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.