Εργαστήρι για τις τηλεπικοινωνίες στο μουσείο του ΟΤΕ

Να γνωρίσουν την ιστορία των τηλεπικοινωνιών και να παίξουν δημιουργικά θα έχουν και φέτος όσα παιδιά επισκεφθούν το εργαστήρι εικαστικών τεχνών που διοργανώνει για δεύτερη χρονιά το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ, από τις 22 Οκτωβρίου έως τις 23 Μαΐου.

Απευθύνεται σε σχολικές ομάδες, αλλά και σε παιδιά 5-10 χρονών και τους γονείς τους.
Ανάλογα με το θέμα του εργαστηρίου -εμνευσμένο από τη συλλογή του μουσείου- προηγείται ημίωρη ξενάγηση σε αντίστοιχα εκθέματα του μουσείου για την απόκτηση εμπειριών και ερεθισμάτων, ώστε τα παιδιά να εκφράσουν τις δικές τους εικαστικές ανησυχίες. Οι μικροί δημιουργοί πειραματίζονται χρησιμοποιώντας τεχνικές, όπως κατασκευές από άχρηστα υλικά-trash art, ζωγραφική pop art και κολάζ.

Μεγάλες εφευρέσεις όπως οι «φρυκτωρίες», ο «υδραυλικός τηλέγραφος», οι μορσικοί τηλέγραφοι, οι τηλεφωνικές συσκευές και οι δορυφορικές επικοινωνίες εμπνέουν τα παιδιά. Φέτος όμως υπάρχουν και νέες «πηγές έμπνευσης», όπως τα ταχυδρομικά περιστέρια, ο τηλεφωνικός θάλαμος, το τηλεφωνικό κέρμα και το κινητό τηλέφωνο.

Το Εργαστήρι πραγματοποιείται κάθε Τρίτη και Τετάρτη για σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και νηπιαγωγεία, καθώς και ένα Σαββατοκύριακο κάθε μήνα για γονείς και παιδιά (ώρες: 11:00 – 12:30). Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 210 6201899, 210 6201999 ή στο www.ote.gr/mouseio.