Αρχική Περιβάλλον Εσύ κρυώνεις στο σπίτι σου;

Εσύ κρυώνεις στο σπίτι σου;

Εσύ τα γνωρίζεις καλύτερα από όλους: αυξήσεις στους λογαριασμούς και υπέρογκα ποσά για θέρμανση, αιθαλομίχλη και επιβάρυνση της υγείας, καταστροφή δασών για καυσόξυλα, ενεργειακή φτώχεια.

Και το αποτέλεσμα είναι να κρυώνεις αυτό το χειμώνα μέσα στο ίδιο σου το σπίτι, όπως και εκατομμύρια άλλοι συμπολίτες σου.

Μέχρι σήμερα η πολιτική συζήτηση εστιάζει μόνο στην αντιμετώπιση συμπτωμάτων και περιορίζεται μεταξύ πενιχρών επιδομάτων θέρμανσης και μείωσης της φορολογίας. Αντιμετωπίζει το πρόβλημα περιορισμένα, αλλά κυρίως προσωρινά. Ωστόσο είναι επείγουσα η ανάγκη να αντιμετωπίσουμε στη ρίζα του το πρόβλημα της ενεργειακής σπατάλης: στα κτίρια-σουρωτήρια που «καίνε» άσκοπα τα χρήματά μας. Να σταματήσουμε δηλαδή να πληρώνουμε όλο και περισσότερο κάθε χρόνο και να εξακολουθούμε να κρυώνουμε! Εμείς σου μιλάμε για το πώς δεν θα ξανακρυώσουμε ποτέ. Οικονομικά. Γιατί λύσεις υπάρχουν και είναι συμφέρουσες για όλους.

Πάρε θέση και ζήτα από την κυβέρνηση να επενδύσει σε παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας. Από τα σπίτια μας μπορεί να ξεκινήσει η 'επανεκκίνηση της οικονομίας' και ο 'πόλεμος κατά της ανεργίας'.

Σπίτι που μπάζει από παντού!
Σήμερα οι ακτιβιστές της Greenpeace βρέθηκαν στο Σύνταγμα, έξω από το υπουργείο οικονομικών, μέσα σε ένα σπίτι που... μπάζει από παντού!

Σαν το σπίτι μας δηλαδή, που καταναλώνει δυσανάλογα μεγάλες ποσότητες ακριβού πετρελαίου, ρεύματος ή καυσόξυλων σε ακατάλληλα για θέρμανση τζάκια. Και μας κοστίζει πολύ ακριβά!

Με αυτή τη δράση, ζητάμε από τον υπουργό οικονομικών να επενδύσει σε ένα μαζικό πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων. Το πρόγραμμα αυτό είναι η πιο αποδοτική, φιλική στο περιβάλλον και κοινωνικά δίκαιη επένδυση που θα ενισχύσει τα εισοδήματά μας, θα δημιουργήσει δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, ενώ θα τονώσει και θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, μειώνοντας την εξάρτηση από εισαγωγές πετρελαίου.

Οι ακτιβιστές σε χρειάζονται: Αφιέρωσε 1 λεπτό και στείλε ΤΩΡΑ email στον Γιάννη Στουρνάρα, ζητώντας του να φτιάξει την οικονομία ξεκινώντας από τα σπίτια μας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.