Ετοιμάζουμε ένα φραουλένιο κέικ

Μήνες τώρα ο γιος μου μου ζηούσε φράουλες. Μάλιστα, ένα πρωινό του Φλεβάρη εισέβαλε όλο χαρά στο μανάβικο της γειτονιάς, λέγοντας ευθαρσώς “Καλημέρα, θα μου δώσετε φράουλες;” Η κυρία βέβαια γελώντας του είπε “Αγόρι μου, σε τρεις μήνες θα ξανάρθεις να πάρεις τις φραουλίτσες που θέλεις”.
Αφού λοιπόν μέσα στο Μάιο τις ευχαριστήθηκε, ώρα για τη δική μου έκπληξη.

Υλικά
3 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 φλιτζ. ζάχαρη
3/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
11/2 φλιτζ. πολτοποιημένες φράουλες
1 βανίλια
4 αβγά
Το ξύσμα ενός λεμονιού
Ζάχαρη άχνη
Λίγο βούτυρο

Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα του κέικ, διαμέτρου 26-28 εκ. Σε μίξερ ρίχνουμε αρκετές φράουλες (τόσες ώστε να μας δώσουν 11/2 φλιτζ. πολτό), τις πολτοποιούμε και τις αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτη κρέμα. Προσθέτουμε το λάδι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στο μείγμα ρίχνουμε τον πολτό από τις φράουλες, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Στο τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι, κοσκινισμένο, και ανακατεύουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 C για 50 λεπτά (κοιτάμε αν το μαχαίρι βγαίνει καθαρό). Βγάζουμε από το φούρνο και περιμένουμε να κρυώσει. Τότε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.