Παιδιά, σήμερα στρώνουμε τραπέζι στα κόκκινα. Βαθύ κόκκινο, όμορφο, γεμάτο ζωή και υγεία. Κοπιάστε λοιπόν να γευτούμε μια δροσερή σαλάτα, χορταστική και πάνω απ’ όλα ελαφριά.
Υλικά
5 μέτρια παντζάρια
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξίδι
3 κ.γ. καθαρισμένοι ηλιόσποροι
4 φλ. φύλλα ρόκας
2 φλιτζ. σπανάκι ψιλοκομμένο
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
60 γρ. κατσικίσιο τυρί
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε πολύ καλά τα παντζάρια, έτσι ώστε να μην «ανοίξουν» («ματώσουν»). Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Βάζετε τα παντζάρια σε μια λαδόκολλα και τα μεταφέρετε στο φούρνο (στον αέρα) για 1 ώρα περίπου, μέχρι να γίνουν τρυφερά. Όταν κρυώσουν αρκετά τα ξεφλουδίζετε προσεκτικά και τα κόβετε σε μικρούς κύβους.
Ανακατεύετε σε ένα μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο, το ξίδι, τους ηλιόσπορους, το αλάτι και το πιπέρι. Στη συνέχεια προσθέτετε τη ρόκα, την οποία θα έχετε κόψει σε μεγάλα κομμάτια και το σπανάκι με τον άνηθο. Από πάνω ρίχνετε τους κύβους των παντζαριών και το τυρί, θρυμματισμένο.